14+1 keresőoptimalizálási trükk

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

A héten sokat foglalkoztunk a PR-al és a mára már rendre visszaköszönő marketing pszichológia kérdéseivel. Most jöjjön egy kicsit befogadhatóbb, tárgyiasabb téma, amelyen szintén sok múlik, ha szeretnénk sok látogatót a weboldalunkra. Hiszen az online marketingben nagyon sok múlik, hogy mennyire vagyunk “értékesek” a Google kereső szemében.

Az, hogy milyen helyen jövünk organikusan (nem fizetett) a Google keresőben (ami ugye piacvezető Magyarországon) azon múlik, hogy mennyire kereső optimalizált (~ kulcsszóbarát) a weboldalunk és hány releváns, értékes weboldal hivatkozik ránk. Ez utóbbi mindig nehezebb, viszont az előző nélkül nincs megfelelő alapja.

Most alapozzunk, nézzük meg meg mit “kövessünk el” a honlapunkon, hogy kereső-optimalizáltnak mondhassuk:

 1. Használj ALT tageket minden fényképnél és minden képnél az összes aloldalon!
 2. Ezek az ALT tagok legyenek kulcsszó-gazdagok, kreatívan változatosak és egyediek.
 3. Az összes aloldal TITLE része legyen egyedi, az oldalra releváns leíró, ne túl hosszú, ám kulcsszó-gazdag.
 4. Használj belső linkeket ott, ahol tudsz!
 5. A belső linkek szövegénél is használj kulcsszót ahelyett, hogy egy “Kattints ide” felirattal elintéznéd!
 6. Linkelj a közösségi hálózati profilodra vagy a kulcsszó-gazdag bejegyzésedre, fényképedre!
 7. Azoknál a linkeknél, amelyek nem fontosak számodra és nem akarod, hogy beleszámítson az oldalad Page Rank értékébe, lásd el a Rel=”nofollow” taggel.
 8. Használj keresőbarát permalinkeket. Lehetőleg ne használj @ és ? vagy speciális karaktereket aloldalaid címeiben!
 9. Használj alkönyvtárakat, aldomainek helyett!
 10. Tedd elérhetővé és szabványossá az RSS hírfolyamodat!
 11. Ne használj session id -t az URL-ben!
 12. Használj lehetőség szerint kulcsszó-felhőt minden aloldalon!
 13. Legyen kommentelhetőek a bejegyzéseid, legyen lehetőség olvasói tartalom generálásra, amely ha releváns, növelni fogja az oldalad kulcsszó-sűrűségét és téma-relevanciáját.
 14. Írj, generálj tartalmat rendszeresen! A keresőmotrok értékelik (és elvárják), hogy rendszeresen frissüljön, bővüljön a honlapod tartalma.
 15. és +1 -ként ne felejtsük el az értékes, kulcsszó-gazdag, Google-nek tetsző szöveget, amely az alapja minden “értékes” weboldalnak.

Mit is mondhatnék? Jó keresőoptimalizálást! 🙂

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Tagged with:
One comment on “14+1 keresőoptimalizálási trükk
 1. Taubert István szerint:

  Remek gyűjtemény…

  Két tipp:

  1. akár aldomaint, akár almappát használsz “SEOs” neve
  2. Amennyiben fontos a telefonos, Skype-os egyéb IM-es kapcsolat, legyen benn az az IM nicked, illetve telefonszámod az URL-be. Így amennyiben valaki ezen adataidra keres, és a böngészője rendelkezik megfelelő pluginnal, az felismeri, kiemeli, és akár azonnal tárcsázhatnak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.