Jelige: anyabarát munkahely

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Ismét szerda van, a nőké a terep. Ma megosztok egy személyes történetet. Két és fél éves volt a lányom, amikor egy igazán nagyszerű munkalehetőséget találtam. Nagyon jó munkahely, szuper beosztás, magas fizetés. Kétszáz jelentkező közül, ki tudja már hány körön keresztül, bekerültem  az utolsó három jelölt közé, akik a nagyfőnök elé járultak. Álmaim állása volt és nagyon közel álltam a célhoz. Talán ezért is volt annyira bántó, hogy nem szakmai okok miatt utasítottak vissza, hanem sokkal nagyobb pofont kaptam: a gyerek volt az oka. Nos, igaza volt abban a velem szemben ülő szintén anyuka vezetőnek, hogy a gyerek kicsi és sokat lesz beteg, hiszen valóban így történt….és igaza volt abban is, hogy én fogok otthon maradni vele, mert ez többnyire (97%) tényleg így volt, de úgy gondolom, amikor erre alapozva hozta meg a döntését, néhány dologra nem gondolt.

Munkába visszatérő nők

– Egy GYED-ről, GYES-ről visszatérő nő valóban dolgozni akar! Otthon töltött kettő, három vagy akár négy, öt évet és szeretne újra munkába állni. Nem feltétlenül csak az anyagi javak miatt, hanem fontos számára, hogy hasznos legyen, felnőttek között töltse a napjait, szakmailag elismerjék.

– A legtöbb kisgyermekes anyuka bizonyítani akar. Meg akarják mutatni, hogy ők is teljes értékű munkavállalók és ezért mindent megtesznek. Szorgalmasak és kitartóak.

– A kisgyermekes anyukák meghálálják a feléjük irányuló bizalmat. Nem keresnek másik állást, hanem a biztonságra törekszenek és elégedettek a meglévő állásukkal.

– Egy anya más szemmel nézi a világot. Sok mindenre mélyebb rálátása van, amit a munkájában is kamatoztathat.

Persze, nagy pofon volt a néhány évvel ezelőtti személyes eset, de sokat tanultam belőle és szeretném, ha mások is tanulhatnának ebből. Nem vagy kevesebb, vagy rosszabb, csak mert anya vagy, sőt, néhány területen, te sokkal többet érsz!

Fontos, hogy  legyél tisztában az értékeiddel és ne hagyd, hogy egy-egy negatív eset elbizonytalanítson. Akinek volt már kisgyermeke, tudja jól, hogy a gyerek bizony beteg lesz és sokszor lesz szünet is az oviban / iskolában. De azt is tudja, hogy Te, női munkaerőként milyen sokat tudsz letenni az asztalra, ha hagyja, hogy megmutasd ezt.

dolgozó anya kisgyerekkel

Egy nagy cuppanós anyának minden reggel és jól kezdődik a munkanap:-)

A mai blogot gondolatébresztőnek szánjuk…Írjátok meg, tapasztaltatok-e már hasonlót és hogy mit gondoltok a kisgyermekes anyák foglalkoztatásáról!

5 comments on “Jelige: anyabarát munkahely
 1. Független táncművészként, koreográfusként dolgozom. Kislányom most 7 éves. Igazából gyermekem születése után teljesedtem ki művészként és emberként is. Születése után érkeztek a szakmától a legnagyobb felkérések, ugyan nekem a ‘főnököm’ a gyermekem volt, de ennél ‘szigorúbb főnök’ talán nincs is..:) Most a női teherbírásról és felelősségvállalásról írok.. Tudtam, ha egy felkérést is visszautasítok, nem hívnak többet.. De ott volt a gyermekem, aki igen beteges volt, sokszor többnapos éjszakázás után kellett színpadra állnom. De megtettem. És eljutottam az Aréna színpadán keresztül a Müpáig szóló tánckoreográfiáimmal. És tudjátok miért? Mert kislányom adta a legnagyobb erőt nekem! Ha ő nincs, talán még mindig vacilálok, hogy elvállaljak-e felkéréseket..képes vagyok-e rá.. Ennyit a női teherbírás, az akarat, a munkám szeretete és a gyermekünk által adott erő közötti összefüggésről.. Egy nő az anyasága által lesz teljes emberré és nővé- akinek ez nem adatik meg, előbb – utóbb keres magának egy személyt akinek ‘átadhatja’ végtelen szeretetét. Hát ilyenek a Nők. Ilyenek az Anyák. Mindenre képesek gyermekük által. ‘Gyakorló Angyalok a Földön..”:) Számunkra nincs lehetetlen!

 2. Szaladják Linda szerint:

  Kedves Edina! Köszönöm, hogy leírtad a saját tapasztalataidat! Gratulálok az elért eredményeidhez! Szuper anya és szuper Nő vagy:-) Így tovább, hajrá:-) A kislányod is nagyon büszke lesz rád:-)

 3. Taubert István szerint:

  @Edina Gratuulálokok és főleg ezért: http://www.kerekgyartoedina.hu/hitvallas

 4. Weinzierl Anett szerint:

  Kisgyermekes anyukaként is lehet karriert építeni, dolgozni, vagy vállalkozást építeni. Én az első gyermekemet “beleszültem” a második államvizsgámba, pedig mindenki azt tanácsolta, halasszak évet. Nem én!
  Még a kórházi ágyba is magammal vittem a laptopomat dolgozni, néztek is, hogy ki ez a munkamániás “madár”.
  A gyerekeim már kezdettől fogva azt látják, hogy anya dolgozik, és ők támogatnak ebben maximálisan.Ha a gyermekeid támogatóak, (és egy szintén támogató társ is van melletted), akkor semmi sem lehetetlen!
  Sokszor azt látom, hogy a kisgyermekes anyukákat elutasítják a munkáltatók, még ha nem is ismerik el ezt.
  Pedig sokszor az ő felelősségtudatuk ezerszer nagyobb a munkájukban, mint másoknak.

 5. Szaladják Linda szerint:

  Nagyon tetszik a hozzáállásod! Amíg a gyerekek nagyon picik voltak, biztosan nem lehetett könnyű, de ügyesen megoldottad!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.