Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mark2hu1/public_html/wp-content/themes/responsive/core/includes/functions.php:1) in /home/mark2hu1/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Marketing112 http://www.marketing112.hu A kis- és középvállalkozások marketingtervezője Thu, 12 Sep 2019 14:52:45 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.12 Mi kell ahhoz, hogy piszkosul sikeres és gazdag vállalkozó legyél? http://www.marketing112.hu/mi-kell-ahhoz-hogy-piszkosul-sikeres-es-gazdag-vallalkozo-legyel/ Thu, 12 Sep 2019 14:46:28 +0000 http://www.marketing112.hu/?p=5789 Természetesen én is, mint minden online marketinges és az online világban (is) vállalkozó, rendszeresen nézem a külföldi és hazai vállalkozók, szakmai vloggerek,  motivátorok videóit. Sokszor találni köztük egyedi, inspiratív személyeket, akiket jó szívvel ajánlok követőimnek. Ilyen személyt ajánlok most is:

The post Mi kell ahhoz, hogy piszkosul sikeres és gazdag vállalkozó legyél? appeared first on Marketing112.

]]>
Természetesen én is, mint minden online marketinges és az online világban (is) vállalkozó, rendszeresen nézem a külföldi és hazai vállalkozók, szakmai vloggerek,  motivátorok videóit. Sokszor találni köztük egyedi, inspiratív személyeket, akiket jó szívvel ajánlok követőimnek. Ilyen személyt ajánlok most is: a neve Polgár Árpád. Siker, tapasztalat, elegancia.

A műkincskereskedőből, ma már inkább ingatlanbefektetéseiből élő, magyar származású üzletember csatornája 2019. január 30-án, éppen a Magyar Marketing Fesztivál idei rendezvény napjaiban debütált. Azóta több, mint 23 ezer feliratkozóval és egészen egyedi tartalmú videókkal büszkélkedhetnek. A videókat feleségével, Tündével készíti – akitől nem is esik messze a videózás, hiszen ő maguk is úgy ismerkedtek meg, hogy Tünde az RTL KLUB riportereként készített – ahogy ő hívja “Árpival” – interjút.

Egyik legutóbbi videójában a sikerről és a gazdagságról beszél. Ennek kivonatát és mondatát szeretném veled is megosztani. Árpi szerint a sikernek és a biztos gazdagságnak nincs mindenkor működő, tuti receptje vagy titka. De van egy pár alapvető feltétele annak, hogy ezeket a célokat Te is elérd az életben. Nézzük is őket:

Legyél “leg” valamiben

Árpi mondja: “Ne gazdag akarj lenni, hanem sikeres!” Legyél önmotivált. Egy olyan törekvés szükséges a sikerhez, ami minden körülmények között előre visz. A “leg-leg” ne akarj lenni. De legyél a “leg” valamiben. A szakmádon belül (is) törekedj arra, hogy az élbolyhoz tartozz és valamiben a “leg” legyél.

Norbi mondja: A legfontosabb az életben, hogy úgy vállalkozz, hogy szeresd, amit csinálsz és a saját szakmádon belül próbálj a legjobb lenni. Még ha nem is sikerül, próbáld meg 🙂

Találd meg a rést!

Árpi mondja: Olyan szolgáltatást, terméket / szolgáltatást adj, amire van igény, de még nem kezelték vagy nem kezelték megfelelően. Olyan terméket fejlessz, amit sokan szeretnének használni vagy hajlandóak lennének használni, de még nincs a piacon. Nem csak megtalálni lehet, hanem kreálni is! (pl. Starbuck-féle, meleg pohár ellen védő papírgyűrű, ami segíti hogy megfogd a poharat, de ne égesd meg a kezedet). A Te piaci résed nem csak online létezik!

Norbi mondja: Ha tudod, hogy miben vagy jó és mivel szeretnél foglalkozni (talán ez erősebb, mint az első), akkor kutass piacot. Tanácsadói éveim során a cégek többsége annak köszönheti a sikertelenségét és kudarcát (=csőd), hogy nem végzett piackutatást. Nagyon hitt a termékben és ez a “lila”-köd elborította őket, azt gondolták (tévesen), hogy a piac is hasonlóképpen fog reagálni rá. És igen: a te vállalkozásod nem csak online létezhet! Bár ma már a SEO egy nagy fegyver, sokszor a cégek bevételének 2/3-t adja, ne feledd el a hagyományos disztribúciós és kommunikációs csatornákat.

Dolgozz!

Árpi mondja: “Ha megvan a motivációd, akkor 24 órát kell dolgoznod!” – mondja. Persze ehhez motiváció kell, de a lényeg hogy ki kell dolgoznod a “beledet”. Siker munka nélkül? Elképzelhetetlen.

Norbi mondja: Ez az én tapasztalatom is. A Magyar Marketing Fesztivál azért lehet ma Magyarország legnagyobb, üzleti- és marketingtrendekkel foglalkozó konferenciája, mert kidolgoztam és kidolgozom a belem azért, hogy mind a kiállítók, mind a résztvevők jól érezzék magukat. Ha valamiben a “leg” akarsz lenni, akkor nincs hétvége, nincs ünnep. Amíg Te megvalósítod az álmodat, addig a többiek hagyj bulizzanak és kávézzanak az überdrága menő belvárosi kávézóba. Ha beleteszed a munkádat, és ha a rés is megvan, akkor hamarosan eredménye is lesz!

Siker sikert vonz!

Árpi mondja: “El kell hinned, hogy sikeres vagy, jó az út, amin jársz és el kell tudni magadat.” – mondja Árpi. A tanulás csak technika. A tanulással jó értékesítő lehetsz, de igazán sikeres csak motivációval , sok munkával és hittel. Ezzel együtt a kisurgárzásod is lesz, az emberek veled akarnak majd dolgozni.

Norbi mondja: Szerintem ez nem másról szól, mint arról, hogy hiszel a termékben. Hiszel abban, amit csinálsz. Mondok egy példát: Nagyon kevesen tudják, de a Magyar Marketing Fesztivál mellett (amiben 7 éve 100%-osan hiszek) egy másik nagy, ezúttal európai piacra készülő, fizikai termék előkészítésébe fogtam. Erről sajnos még nem beszélhetek, de hamarosan megtudjátok mi is ez. Cégvezetők, vállalkozóknak fog szólni, de ez egy kereskedelmi termék. Egy fizikai termék, amelynek én leszek a világon a kizárólagos forgalmazója(!). A gyártómnak mindig azt mondom: “Én a marketinget és az értékesítést elintézem, a piacra bevezetés a véremben van, de a termék jó legyen ez a te feladatod. Ha a piacnyitás előtti tesztfázis nem lesz 99%, akkor NEM TUDOK hinni a termékbe. Ha pedig nem hiszek a termékben, akkor nem tudok mellé állni.. Ennyit a hitről!

Légy kitartó

Ne add fel, légy kitartó. A siker nem azonnal jön! Hidd el, hogy jó a terméked és ne engedj negatív energiákat a közeledbe. A vállalkozás nem egy hegymenet, egyszer fent – egyszer lent. A vállalkozók különleges képessége, hogy a legrosszabb helyzetekből is tudnak tanulni és kitartanak, amíg eredményt nem sajtolnak ki a törekvésükből.

Árpi teljes videója itt érhető el és remélem nem haragszik, hogy “Árpinak” hívtam, a Polgár Árpád nagyon távolságtartó lett volna.

Neked pedig jó megvalósítást!

(X) A kiadvány és a blogbejegyzés támogatója a VII. Magyar Marketing Fesztivál (2020.01.23.), ahol bemutatjuk a legújabb üzleti- és marketingtrendeket és felkészítünk a 2020-as év kihívásaira.

The post Mi kell ahhoz, hogy piszkosul sikeres és gazdag vállalkozó legyél? appeared first on Marketing112.

]]>
A SEO erősebb és ütősebb marketingeszköz, mint valaha volt http://www.marketing112.hu/a-seo-erosebb-es-utosebb-marketingeszkoz-mint-valaha-volt/ Mon, 09 Sep 2019 09:56:26 +0000 http://www.marketing112.hu/?p=5785 A SEO (Search Engine Optimalization), azaz a keresőmotor-optimalizálás kétség kívül a Google meghekkeléseként is felfogható, mert azt próbáljuk elérni szisztematikusan és tudatosan, hogy a Google a mi oldalainkat, a kívánt keresőszavakra előrébb hozza. Pár gondolat a SEO-ról mindazoknak, akik még

The post A SEO erősebb és ütősebb marketingeszköz, mint valaha volt appeared first on Marketing112.

]]>
A SEO (Search Engine Optimalization), azaz a keresőmotor-optimalizálás kétség kívül a Google meghekkeléseként is felfogható, mert azt próbáljuk elérni szisztematikusan és tudatosan, hogy a Google a mi oldalainkat, a kívánt keresőszavakra előrébb hozza. Pár gondolat a SEO-ról mindazoknak, akik még előtte állnak és azoknak, akik már foglalkoznak vele.

A SEO másrészről egy olyan kötelező rossz, ami üzletileg nagyon nagy fellendülést tud hozni a cégnek. Ismerek olyan céget, akinek az organikus (amiért nem fizet, tehát SEO-val érte el) úton érkező bevétele 90% feletti. Kvázi szinte teljesen online él és annak köszönheti, hogy a vásárlók a kulcsszavak alapján rákeresnek.

A SEO-ról könyveket lehetne írni (mi meg is tettük SEO-szakértő barátommal, hamarosan megvásárolható lesz!), én most csak olyan mértékig szeretnék vele foglalkozni, ami trendnek mondható és amit a KKV MarketingTrendek 2019/2020 ingyenes kiadványunkban a többi, előttünk álló marketingtrenddel együtt el is olvashatsz.

Videó, mint SEO eszköz?

A múltkori videómarketinggel foglalkozó blogbejegyzésemben az általános marketing szemszögből vizsgáltam meg a videókat.

A SEO segít az üzleti tulajdonosoknak a felhasználói viselkedés megértésében. Mivel a keresőmotorok folyamatosan frissülnek, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a felhasználóbarát és vonzó webhelyek bemutatásra kerülnek a felhasználók számára, a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell a változó algoritmusokhoz, hogy a rangsorukat változatlanul tarthassa. Itt jön képbe a videó.

Egy kutatás szerint a videókat 1200%-kal többször osztják meg, mint a linkeket és a szövegeket együttvéve. A videók rendkívül vonzóak, illetve nagyobb számú felhasználóval rendelkeznek, mindemellett erős érzelmi kapcsolatot alakítanak ki a nézőkkel.

Idén az várható, hogy a vállalkozások jobban összpontosítanak majd a videós tartalmak optimalizálására a SEO rangsorolásának javítása érdekében. Érdemes meggyőződni arról, hogy a kulcsszavakat a videó következő három aspektusához adják hozzá:

·       Videó címe, leírása és az URL

A videók kulcsszavai iparágtól függően változnak. Előfordulhat, hogy a videó címének egy kérdésre, vagy arra a kérdésre kell választ adnia, amelyet a nézők általában keresnek. Zárt feliratozás is hozzáadható a videóhoz. Tartalmaznia kell a releváns kulcsszavakat a videó szkriptjének, hogy a Google elolvassa, miről szól a videó, majd rangsorolja. Tehát optimalizálja a videotartalmat úgy, hogy az időszerű, releváns és vonzó legyen. A helyes végrehajtás segíthet a közösségi média iránti elkötelezettség növelésében, stabil vezetés és hatékonyabb cselekvési felhívás létrehozásában, valamint az értékesítés növelésében.

A vállalkozásoknak arra kell összpontosítaniuk, hogy javítsák a SEO-t, megismerve a közönségüket. Minél pontosabb a SEO stratégiája, annál közelebb juthatunk a célközönséghez.

Lokális fontosság, betöltési sebesség

A Google jobban megérti a felhasználói szándékot, mint valaha. Algoritmusai a keresési egyenletbe bevihetik a felhasználó kontextusát, például a felhasználó helyét, a keresési előzményeket és egyéb információkat. Éppen ezért, amikor a “kínai éttermek” kifejezésre keresünk rá New Yorkban, nem kapjuk meg az összes kínai étterem listáját az Egyesült Államokban.

A legfrissebb frissítéssel a Google a keresési eredmények között rangsorolja a webhelyeket betöltési sebesség szerint.

Egyes statisztikák alapján manapság már az emberek 20-25%-a alkalmaz hirdetésblokkolót, vagyis ad blockert: ez a mutató egyre növekvő tendenciát mutat, de a legnagyobb lapok törekszenek fellépni ezek ellen, méghozzá úgy, hogy nem hagyja elolvasni tartalmait hirdetésblokkoló használata esetén.

Amennyiben a display hirdetéseket tekintve ez valamennyire megoldás is lehet, a Google találati listát kétségtelenül megtisztítják a hirdetésblokkolók. Évek óta terjesztik a laikusok, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) halott, miközben erősebb és ütősebb eszköznek számít, mint bármikor is volt, csupán nagyobb szakértelemhez van szükség hozzá.

Napjainkban már nem elegendő a linkek halmozása, illetve a meták megírása, hanem csak jóval kifinomultabb technológiákkal járhatunk elsöprő eredménnyel.

Az összes marketingtrend egy helyen!

Ne feledd, ez csak egy kisvállalati marketingtrend abból a 26-ból(!), amit a KKV MarketingTrendek 2019/2020 kiadványunkban megtalálsz. 40 oldal, ingyenes és Magyarországon egyedül a Marketing112 készít hónapokig ilyen jellegű tanulmányt. Nem nézted még meg? Mire vársz! Konkrét előnyt, hasznot hoz neked!

(X) A kiadvány és a blogbejegyzés támogatója a VII. Magyar Marketing Fesztivál (2020.01.23.), ahol bemutatjuk a legújabb üzleti- és marketingtrendeket és felkészítünk a 2020-as év kihívásaira.

The post A SEO erősebb és ütősebb marketingeszköz, mint valaha volt appeared first on Marketing112.

]]>
Marketing trendek : minden 3. marketinges használja. Köztük vagy? http://www.marketing112.hu/marketing-trendek-video-marketing-hirdetes-kesztites/ Mon, 02 Sep 2019 08:47:22 +0000 http://www.marketing112.hu/?p=5772 Az internetet uraló tartalmak folyamatosan változnak. A blogok, és írásos tartalmak mellett a videók szerepe egyre csak növekszik. Emiatt a vizuális marketing szerepe is egyre nagyobb lesz. A videókkal rövidebb idő alatt, több információt tudunk közölni úgy, hogy megragadja a

The post Marketing trendek : minden 3. marketinges használja. Köztük vagy? appeared first on Marketing112.

]]>
Az internetet uraló tartalmak folyamatosan változnak. A blogok, és írásos tartalmak mellett a videók szerepe egyre csak növekszik. Emiatt a vizuális marketing szerepe is egyre nagyobb lesz. A videókkal rövidebb idő alatt, több információt tudunk közölni úgy, hogy megragadja a vásárló figyelmét. Mai kisvállalati marketing trendek rovatunkban a videókról fogunk beszélni.

Helló, itt Miklovicz Norbert. Ismét hétfő, új anyaggal jelentkezem. Ezúttal a kis- és középvállalkozások marketingtrendjeiről, azok közül is az egyikről fogunk beszélni: a videókról.

Ha rendszeresen követsz, akkor tudhatod, hogy piacra dobtuk (ahogy tesszük minden évben) a friss, átdolgozott KKV MarketingTrendek 2019/2020 kiadványunkat. A következőkben ebből szemezgetünk. Ha neked ez a sebesség viszont nem elég, akkor töltsd le az egész, 40 oldalas tanulmányunkat, hogy elolvashasd az összes kisvállalati marketingtrendet. A tanulmány természetesen ingyenes.

A jó reklám az, amelyre emlékeznek

Hogy miért a videók a legjobb kommunikációs eszközök? Nem újdonság: A vizuális hirdetések és tartalmak jóval nagyobb százalékban maradnak meg az emberekben, mint írásos társaik. A videó a hatékonyságán keresztül egyre több látogató figyelmét fogja megragadni.

Ahhoz, hogy sikeresen használják az élő videókat (pl. Facebook és Youtube Live), a kis cégeknek költségvetési keretre, és egy tervre lesz szükségük, és arra a tartalomra kell koncentrálniuk, ami megragadja a fogyasztót. Jó ötlet lehet a termékbemutatással egybekötött „hogyan” videók, a személyes történetmesélés, fogyasztói vallomások és egyéb, még a céghez köthető érdekes témákat feldolgozó videóanyagok.

A televízión látható reklámvideók még ma is működnek, az ijesztgetésekkel ellentétben márkakommunikációs szerepe soha sem fog megszűnni vagy kevésbé fontosabb lenni. A legszélesebb elérést a mai napig ez biztosítja. A tévé az egyik legjobb tömegkommunikációs (ill. manipulációs) média, de szerepe megváltozott.

Az alternatív videós kommunikációs csatornák elterjedésének köszönhetően cégek tömege vesz új irányt, és célozza meg az online hirdetések piacát. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem alakítják át a videókat a megfelelő platformra, hanem egy már elkészült, televízióra szabottat töltenek fel. Ez sok esetben nem túl megnyerő.

Mindenkinek ismerős (és zavaró 🙂 a Youtube-on látható reklám. Az első 5 másodpercet kötelező vagy végignézni. A legtöbb cég az online reklámot ezért úgy csinálja meg, hogy az első 5 másodpercben el tudja dönteni a fogyasztó, hogy érdekli e vagy sem, de a lényeg megragadjon benne. Sokan már csak 4-5 másodperces, intenzív tartalommal ellátott videót készítenek..

Minden 3. marketinges használja

A márkák, illetve a marketingesek közt is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a videókkal való reklámozás. Régebben a marketing szakemberek (tanácsadók, cégek marketingesei vegyesen) mindössze 20 százaléka élt ezzel az eszközzel, ma már minden harmadik alkalmazza. A YouTube a legelterjedtebb, valamint egyúttal legsikeresebb videós platform a marketingeseknek.

Egy átlagos fogyasztó napi szinten több mint 1-1,5 órás online videó tartalmat néz meg, az emberek mintegy 15%-a pedig több mint 3 órányit.

A szöveges hirdetések továbbra is fontos részét alkotják az online jelenlétnek, azonban a videók folytatják hódító útjukat: Az elmúlt években a videós tartalmak nézettsége tízszeresére nőtt, amely arány fokozatosan emelkedik és akkor nem beszéltünk az egyre kíméletlenebbül teret nyerő Facetime videókról, amely igaz nagy márkáknak még nem ajánlott, de kisebb KKV-k hatékonyan alkalmazhatják.

“Munka közben”

A “Youtube-generáció”

Végezetül ne felejtsük el az úgynevezett „Youtube-generációt” sem. Ezek a fiatalok annyira a digitális világban élnek, hogy tudatosan kerülik a reklámokat, és a nyomtatott formátumokat. Amiben hisznek, és ami információt gyűjtenek, annak magas hányada a Youtube-ról van. Ha ilyen tartalmakat célzunk meg a hirdetéseinkkel nyert ügyünk lesz, hitelesebbnek tűnünk mi is, és közvetlenül az általunk kívánt célcsoporthoz tudjuk eljuttatni a tartalmunkat.

2020-ra a videók az Egyesült Államokban az összes fogyasztói internet forgalom több mint 85%-át teszi majd ki (beleértve az élő videókat és a videós hirdetéseket). A legtöbb tartalmat, amit nézni fogunk, nem a márkák vagy a vállalkozások fogják feltölteni, hanem maguk a fogyasztók.

Nem csak a csúcsminőség működik

Sok vállalkozás rendelkezik videó marketinggel: azt akarják, hogy a videóik professzionálisak legyenek, mint amilyeneket a hollywoodi rendezők készítenek.

De bárki egyszerűen használhatja a videó előnyeit egyszerű felvevő eszközök használatával. A legtöbb ember nem keres káprázatos speciális effekteket a YouTube-on, hanem csupán jó tartalmat akarnak, ami szórakoztató, informatív és történetmesélő jellegű.

Mivel a fogyasztók egyre több időt töltenek okostelefonjaikon videókat nézve, a hirdetőknek 2019-ben várhatóan 20 milliárd dollárt kell költenie mobilos videóra (2015-ben ez az összeg 2 milliárd dollár volt).

Instagram hirdetések: >65% videó

Az elmúlt évben az Instagramon megjelenő hirdetés megjelenítések 65 százaléka videós tartalmakból eredt, és ez az arány várhatóan tovább nő. A videós hirdetések ilyen típusú növekedése és fogyasztása révén minden marketinges stratégiájának részét kell képezniük 2019/2020-ban. A marketingesek felgyorsíthatják videohirdetéseik tartalmát a YouTube-on és a Instagramon található videohirdetések futtatásával, valamint videotartalom létrehozásával vagy kreatív ügynökségekkel történő együttműködéssel.

Azoknak a vállalatok az aránya, amelyek elismerik a videók használatának előnyeit marketingjükben, a 2017-es 63%-ról 2018-ra 81%-ra nőtt, míg a marketingesek 75%-a kijelentette, hogy a videó segítette a vállalat értékesítésének növelését.

Összegzés

Nézzünk pár fontos gondolatot, amit érdemes magunkkal vinni a cikk elolvasása után:

 1. A jó reklám az, amire emlékeznek. A videóra a szöveges és képes hirdetéssel ellentétben jobban emlékszünk.
 2. Az a jó videó hirdetés, amely kreatív és nem szokványos. Egy videóhirdetést is el lehet rontani.
 3. Az elmúlt években a videós tartalmak nézettsége tízszeresére nőtt. A legnépszerűbb platform a Youtube. Minden 3. marketinges videómarketingezik is.
 4. Ne fogjon vissza, ha nincs modern technikád és csúcs-berendezéseid. Egy jobb okostelefonnal is készíthetsz videómarketing anyagot.
 5. Ha Instagramon nyomulsz és hirdetsz, használj minél több videót!

Ne feledd, ez csak egy kisvállalati marketingtrend abból a 26-ból(!), amit a KKV MarketingTrendek 2019/2020 kiadványunkban megtalálsz. 40 oldal, ingyenes és Magyarországon egyedül a Marketing112 készít hónapokig ilyen jellegű tanulmányt. Nem nézted még meg? Mire vársz! Konkrét előnyt, hasznot hoz neked!

(X) A kiadvány és a blogbejegyzés támogatója a VII. Magyar Marketing Fesztivál (2020.01.23.), ahol bemutatjuk a legújabb üzleti- és marketingtrendeket és felkészítünk a 2020-as év kihívásaira.

The post Marketing trendek : minden 3. marketinges használja. Köztük vagy? appeared first on Marketing112.

]]>
Honlap elemzés marketing szempontból http://www.marketing112.hu/honlap-elemzes-marketing-szempontbol/ Mon, 26 Aug 2019 08:07:20 +0000 http://www.marketing112.hu/?p=5746 Sokszor találkozom fórumokban, tanácsadásokon olyan kérdéssel, hogy a kérdező elszánt célja, hogy a weboldalát jobbá tegye, mert nem hoz elég konverziót. Gyakorlatilag a mindennapi online marketingünk nagy része ez. De mitől függ az oldalon végbemenő siker? Hogy lehet, hogy mások

The post Honlap elemzés marketing szempontból appeared first on Marketing112.

]]>
Sokszor találkozom fórumokban, tanácsadásokon olyan kérdéssel, hogy a kérdező elszánt célja, hogy a weboldalát jobbá tegye, mert nem hoz elég konverziót. Gyakorlatilag a mindennapi online marketingünk nagy része ez. De mitől függ az oldalon végbemenő siker? Hogy lehet, hogy mások gagyinak kinéző weboldallal is hülyére keresik magukat, mások pedig a nagyon drága weboldalukkal sem tudnak megfelelő eladást realizálni. Ezt jártuk picit körbe!

Ha egy honlapot elemzünk marketing szempontból, akkor a legfontosabb kérdés nyilván az, hogy azt a célt, amire létre lett hozva, mennyire teljesíti? Ha terméket kell értékesítenie, akkor mennyi terméket értékesít? Ha szolgáltatást értékesít, akkor mennyien keresik fel a honlapon keresztül a céget? Ha tájékoztatni szeretne, akkor mennyi felhasználót ér el?

Bármi is legyen a célja a weboldalnak, mennyire hatékonyan éri el. El tudja-e adni azt, amire ki lett találva?

Nálunk a honlap elemzés egy összetett, saját módszertanon alapuló elemzés, de nézzük a legfontosabb lépéseket, amelyek Neked is segítséget adhatnak:

Honlap elemzés marketing szempontból – Összetevők

Ahhoz, hogy eredményes legyen egy honlap marketing szempontból, több feltételnek kell megfelelnie.

Marketing terv

Igen, nem kimondott weboldal készítési lépés, de fontosabb, mint gondolnád!

Ideális, ha a honlap indulása előtt készül egy marketing terv arról, hogy milyen tartalommal, milyen üzenettel fogja megcélozni a felhasználókat? Mi lesz a vállalkozás egyedisége, miben lesz másabb, mint a többi konkurens? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kell tisztáznunk magunkban ahhoz, hogy nem csak a vállalkozásunk, a termékünk, de az azt bemutató weboldalunk is megnyerő legyen egy külső szemnek.

A marketing terv sablon persze nem merül ki ennyiben. Tartalmaz számos más lépés- és akciótervet is. Például: Milyen online marketing eszközöket fogunk használni? Mekkora költségkeretet fognak ezek az eszközök használni? Milyen eredményeket várunk el rövid- közép- és hosszútávon? Hogyan fogjuk mérni az eredményeket, visszajelzéseket?

Ezekre mind választ kell adnia egy marketing tervnek a weboldal szempontjából.

Közösségi média jelenlét

Ma már nem kérdés, hogy használni kell a közösségi média erejét, hogy sikeres legyen egy weboldal. Az a kérdés, hogy hogyan használja a közösségi médiát a céljai elérésében? Melyik közösségi média felületeket használja a cég induláskor?

Még Magyarországon is több felületet használhat a célközönséged, amik témánként és korosztályonként eltérő hatékonyságúak lehetnek.

A legnépszerűbbek:

 • Facebook
 • Youtube
 • Instagram
 • Pinterest
 • Linkedin

Egyéb más felületek:

 • Twitter
 • Snapchat

Hatékony keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőből érkező látogatók több szempontból is értékesek. Kérdéseik vannak és ha megadod a választ a kérdéseikre, akkor szakértő leszel, akiben könnyebben bíznak meg.

Bármilyen erőt is érsz el a keresőben, az sokkal tartósabb lesz, mint egy hirdetés. A hirdetés csak addig tud látogatókat hozni a weboldaladra, amíg fizetsz érte. Ha lekapcsolod, akkor nem hoz többet.

Ha a keresőoptimalizálás eszközeivel szerzel látogatókat, akkor ők érkezni fognak akkor is, amikor éppen nem foglalkozol ezzel. Ha egy cikk jól szerepel a keresőben, akkor évek múlva is hozni fogja a látogatókat.

Hatékony hirdetések

Számos helyen hirdetheted a weboldaladat. Mindegyik csak akkor működőképes, ha megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal állunk hozzá. Illetve fontos a megfelelő mérés, az adatok és visszajelzések gyűjtése, hogy meg tudjuk, mennyire volt hatékony.

Felsorolunk néhány hirdetési eszközt.

 • Google Ads
 • Facebook, Instagram
 • Banner kihelyezése weboldalakra
 • PR cikk

A legnépszerűbb a Google Ads és a Facebook hirdetések. Ezekhez feltétlen érdemes érteni, mielőtt pénzt áldozunk rá, mert nagyon sok pénzt is el lehet hirdetni eredmények nélkül.

Találhatsz témába vágó magazinokat, szakmai honlapokat, ahol eléred a célközönségedet.

Akár PR cikk megjelenésért is fizethetsz, ami szintén egyfajta hirdetés.

Mérés- visszajelzés

Fontos használni néhány analitikai eszközt. Nem szabad túlzásba esni és túl sok időt foglalkozni vele, de ismerni kell az adatokat. Ismerni kell, hogy mivel érünk el pozitív eredményeket és mik azok, amikkel nem. Így tudni fogjuk azt, hogy min érdemes javítani. Illetve, ami jól működik, arra még több energiát és pénzt fordíthatunk, mert valószínűleg még több eredményt fog hozni.

Analitikai eszközök

 • Google Analytics
 • Google Search Console
 • Látogató viselkedését figyelő eszközök

A Google Analytics és a Google Search Console elengedhetetlen a honlap adatainak mérése szempontjából. Honnan érkeznek a látogatók? Mennyi és milyen csatornákon? Milyen kulcsszavakra teljesít jól és rosszul a weboldal? Mely aloldalak telejesítenek jól és rosszul?

Vannak különböző felhasználói viselkedést figyelő eszközök, pl. a Hotjar, amikkel javíthatunk a weboldal felépítésén, hiszen olyan adatokat kapunk, amik megmutatják, hogy hol akad el egy felhasználó a vásárlási folyamatban.

Technikai szempontok, követelmények

Természetesen meg kell felelni bizonyos technikai feltételeknek, hogy legyen esélye a weboldalnak sikeressé válni.

 • Láthatóvá kell tenni a Google számára, tehát ne legyen letiltva.
 • Megfelelő gyorsaságúnak kell lennie.
 • Megfelelő kódolású legyen.
 • Folyamatosan működjön kihagyások nélkül.
 • Mobil optimalizáltnak kell lennie.
 • Mobilon is kiváló felhasználói élményt nyújtson.

Mitől lesz eredményes egy honlap marketing szempontból?

Választ ad a célközönség kérdéseire

Érdemes ismerni azt, hogy milyen kérdése és problémája van a célközönségednek. Csak így tudsz választ adni rá. Az emberek válaszokat, megoldásokat keresnek az interneten, úgyhogy neked ezt kell megadnod az adott témában a saját célközönségednek.

Ehhez elengedhetetlen eszközök a Google Kulcsszó tervezője és a Google Trends. Ezekkel az eszközökkel teljes piackutatást tudsz készíteni és a honlapod tartalmát ez alapján építheted.

Ha van hírlevél listád, akkor kiküldhetsz kérdőívet, amiben megkérdezed őket egy-egy konkrét témáról vagy akár általánosságban. Ebből sok olyan visszajelzést kapsz, ami alapján tovább fejlesztheted a termékedet, szolgáltatásodat, illetve tartalmat építhetsz.

Érthető és követhető blog bejegyzések

Természetes, hogy értesz a szakmádhoz és vannak szakkifejezések, amiket rendszeresen használsz, tehát számodra egyértelműek. De a célközönséged számára ez nem feltétlen van így. Ha szélesebb kört szeretnél elérni, akkor a lehető legérthetőbben kell írnod és kifejezned magad.

Ne ess abba a hibába, hogy azt gondolod, attól fognak szakértőként kezelni a felhasználók, hogyha ködös, érthetetlen szakkifjezéseket használsz.

Ami még rosszabb, amikor követhetetlen, hosszadalmas gondolatmenetekbe bonyolódsz és már régen nem a témáról írsz.

Honlap vizsgálat

A Marketing112 minden honlap vizsgálatát a fenn felsorolt tényezők alapján végzi és készít egy olyan javaslat tervet, ami több eszköz használatát célozza meg egyetlen stratégia mentén.

Több száz weboldal- és cég fejlesztése után pontosan ismerjük azokat a részleteket, amiknek meg kell felelnie egy honlapnak. Érthető és azonnal alkalmazható javaslatainkkal fejleszthető bármely weboldal. Az elemzés elkészítését, a marketing stratégia megalkotását és kivitelezését is vállaljuk.

Bármilyen szakmai kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

The post Honlap elemzés marketing szempontból appeared first on Marketing112.

]]>
A középiskolai barátságtól nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodáig http://www.marketing112.hu/a-kozepiskolai-baratsagtol-nemzetkozi-ugyfelkorrel-rendelkezo-ugyvedi-irodaig/ Mon, 17 Jun 2019 12:35:06 +0000 http://www.marketing112.hu/?p=5739 Régen jártam már a 11. kerületi Barázda utcában, itt van az egyik népszerű hamburgerező, a Magic Burger. Mellette drága lakópark, mégis minden ház elkelt, ha jól tudom. Az utca másik vége egész más arculattal bír, modern irodaházak – mintha nem

The post A középiskolai barátságtól nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodáig appeared first on Marketing112.

]]>
Régen jártam már a 11. kerületi Barázda utcában, itt van az egyik népszerű hamburgerező, a Magic Burger. Mellette drága lakópark, mégis minden ház elkelt, ha jól tudom. Az utca másik vége egész más arculattal bír, modern irodaházak – mintha nem is Kelenföldön lennénk. Ez a környék is fejlődik. Itt, a Cafe Freiben találkoztam az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás két alapítójával, Dr. Bán Gergellyel és Dr. Karika Mártonnal, valamint munkatársukkal – egyben a legutóbbi Marketing Fesztivál előadójával – Dr. Sipőcz Guiditta Dalmával.

Öltönyös, jó megjelenésű, komoly emberek és a sajtókapcsolatokban is profik. Ezt rögtön tudtam, amikor a megbeszélésünkre a PR- és marketingtanácsadójukkal érkeztek. Ritka az ilyen, de marketingtanácsadóként örömmel látom az ilyen profi felkészültséget.

Az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulást két középiskolai barát, Dr. Bán Gergely (középen) és Dr. Karika Márton alapította 2010-ben. Gimnáziumban és egyetemen is már csoporttársak voltak, de az egyetem után még más utakon indultak el. Gergely neves nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett tapasztalatot, Márton pedig magyar közép- és nagyvállalatokkal foglalkozó ügyvédi irodánál dolgozott.

Az ötlet, hogy egy közös, nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodát nyissanak gyakorlatilag tálcán kínálta magát. Hiszen Gergely a nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett tapasztalatokat követően önálló praxis megalakítását tervezte, Márton pedig az egyszemélyes ügyvédi irodáját szerette volna tovább fejleszteni úgy, hogy közös ügyvédi irodát indít egy megbízható társsal.

Ahogy mondják – és ezt az összhangot én magam is érzem a beszélgetés alatt – a baráti kapcsolat a társulást követően is folytatódott és ennek is köszönhetően az induláskor nem volt érzékelhető számukra kezdeti nehézség. Az alapítást követően az ügyvédi társulás fejlődött, növekedett, amely egy fokozatos létszámbővülést eredményezett. A kezdeti években gyorsan elérték a 6 fő létszámot, ma már 15-en dolgoznak az ügyvédi irodában.

Gazdasági válság után nemzetközi vízek

Amikor a nehézségekről érdeklődöm, Gergely és Márton – mint jó riporteralanyok, komolyan véve a villáminterjút – is egyöntetűen azt válaszolják, hogy az ügyvédi iroda életében igazi nagy válság nem volt, de azért megemlítették, amikor 2-3 évvel az iroda alapítása után a gazdasági válság begyűrűzött az ügyvédi piacra is, ennek érezték a hatását és ez érződött az ügyfelek fizetőképességén, valamint az alkalmazható órabéreken.

Ezt követően csatlakoztak egy nemzetközi ügyvédszövetséghez, a Laworld–höz, majd egy üzleti és szakmai szempontból is koncentráltabb nemzetközi ügyvédi irodai hálózathoz, a németországi központú act legal hálózathoz, amely mára már 10 ország ügyvédi irodájának legjobbjait gyűjti össze.

Mint megtudtam az ügyvédi szövetségeknek is több modellje van. Valahol licence-t kell vásárolni, valahol tagdíjat, valahol nincs tagdíj, de a felek szorosan együttműködnek, és közös döntést hoznak. Lényegében az előnye ennek a társulásnak, hogy pl. egy multinacionális cég leányvállalatainak megnyerési esélye megsokszorozódik. Nem beszélve arról, hogy egy nemzetközi társulásban működő, egy nemzetközi háttérrel is rendelkező ügyvédi irodának nem rossz kicsengése van még nekem, laikus marketingtanácsadónak sem. A társulásnak köszönhetően ma már kijelenthető (és erre büszkék is), hogy nemzetközi szinten tudják kiszolgálni ügyfeleiket.

„Nagy lépés volt, amikor külső marketing tanácsadó lépett a csapatba, ezzel a TOP-30 –ba kerültünk” – mondja Gergely. S mi alapján lehet TOP-ügyvédi irodát rangsorolni? „Ügyfelek száma, árbevétel, munkatársak száma és természetesen a nemzetközi ügyvédi tagság.” – mondja Gergely.

Az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minőségi, jó munkaerőt találjon, foglalkoztasson.

Már a felvételi sem könnyű

A munkatársak felvétele komoly szabályok szerint működik: 3 körös felvételi van. Ami a partnereknek fontos: a szakmai gondolkozásmód, az idegen nyelv ismerete, a személyiség és az előzetes teszt megfelelő színvonalú kitöltése.

A jelöltekből a sikeres szakvizsgát követően ügyvédek lesznek: Dalma is még ügyvédjelöltként került a csapatba 2016. novemberében. Dalma szakértőt keresett meg, aki az ügyvédjelöltek elhelyezkedésében nyújt segítséget, és így találta meg az ügyvédi irodát, ahol azóta immár ügyvédként dolgozik.

“Sokat tanultam Gergelytől és Mártontól, amit kiemelnék mégis az az, hogy a szakmai fejlődésen túl az üzleti szemlélet kialakításában is segítettek és egyedülálló módon támogatják az ügyfélszerzés elsajátítását is. Ami az irodai életet illeti jó dolog, hogy az irodában több csapatépítő program is megvalósul, a vidéki bortúrától az elegáns karácsonyi vacsoráig – vagy éppen egy bowlingozás.” – mondja el Dalma.

Márton veszi át a szót. „Általánosságban elmondhatjuk, hogy minden ügyvédünk sokat fejlődik. Egymásnak segítünk, de a legfontosabb fejlődési téma az ügyfél-centrikusság, ügyfélszempontúság.” – hangsúlyozza. „Nem is kizárólag jogi tanácsadást adunk, hanem az üzleti élet teljes spektrumát lefedő tanácsadást. Az iroda erőssége az egy-kapuság, tehát mindent megoldunk házon belül a partnerek segítségével.”

Amikor a hazai és külföldi piacról kérdezem őket, elmondják: Nemzetközi ranglisták léteznek – országonként, jogterületenként. Komoly megmérettetés minden alkalommal. Londonból készítenek interjút az irodával, megnézik a pályázati beadványt.

Márton büszkesége, hogy 8 év alatt, kettőjük erejéből felépítették ezt az irodát, nem volt jelentős mélypont, és folyamatosan örömüket lelik benne. Nemzetközi ügyvédi irodák minőségét nyújtják szolgáltatásban, de emberibb léptékben. Bár szeret és sokat dolgozik, szabadidejében Bach rajongóként természetesen maga is zongorázik és kedveli a zongorairodalmat.

Gergely is büszke, ő leginkább a nemzetközi társulásra és az iroda fejlődésére. Ő egyébként informatikai háttérrel is rendelkezik, korábban Microsoft béta-teszter volt, ami ügyvédként egy szűk kör tagjává teszi. Szabadidejében a mozi segít neki kikapcsolódni.

The post A középiskolai barátságtól nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodáig appeared first on Marketing112.

]]>