Hello, hogy vagy?

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Ma egy nagyon rövid, ám annál izgalmasabb marketing pszichológiai trükköt mutatok be, amit instant át is vehetsz és alkalmazhatsz a Te cégedben.

Daniel Howard 1990-es kísérletéről lesz szó, amelynek során telefonon keresztül hívtak fel 120 alanyt és kérdezték meg arról, hogy felkereshetné-e őket egy alapíványi munkatárs otthonukban, hogy egy éhezés elleni kampányt segítsenek süteményvásárlással. Mint említettem, 120 telefonhívás volt a minta. 18% mondott igent.

Ezután annyi csavart tettek a dologba, hogy megkérdezték a támogatásra vonatkozó kérdés előtt, hogy “Hogy van ma este?” – amelynek hatására 32% egyezett bele, hogy sütemény vásárlás céljából felkeressék – 89%-uk pedig vásárolt is végül.

A technika most is az elkötelezettség technikája volt. Vagyis egy érdeklődő kérdés után (ez csak a pozitív kommunikációs vonal szükséges) egy jövőbeni eseményre (meglátogatás és süti vásárlás) kér ígéretet a telefonáló, a célszemély pedig elkötelezi magát ennek.

A kísérlet célja az volt, hogy bebizonyítsák: Az elkötelezettség annál erősebb, minél pozitívabb, barátságosabb a legelső (ezt előkészítő) kommunikáció.


Örülök, hogy látlak!

30 napos ingyenes marketingtanfolyam

Cikk kereső

Read previous post:
Költséges ingyenesség

Ma már kevés olyan termék vagy szolgáltatás van a piacon, amelyből ne lenne kóstoló, kipróbálható változat, termékminta, stb. Ez mindenkinek...

Close