Hogyan mérjük rádiós kampányainkat?

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Print és rádiós kampányaink nagy hátránya, hogy legtöbb esetben nehezen mérhetőek. Nem is az elérésről beszélek, hanem inkább a konverzióról (vásárlás, feliratkozás, ajánlatkérés). Honnan tudjuk, hogy vásárlóinkból kiindulva megéri-e rádióspotokon keresztül kommunikálni, reklámozni?

Úgy gondolom, hogy sok esetben egy KKV számára is megtérülő befektetés lehet rádióban hirdetni. Ha ismerjük a célközönségünket és ismerjük azok rádióhallgatási szokásait, akkor van az a rádióadó, műsor és idősáv, amikor érdemes reklámoznunk. De mint minden más marketing költésnél, előjön az a kérdés: Megtérül-e?

Mérni kell! Ebben van a kulcs. No de hogyan mérjük a rádiós reklámjaink hatékonyságát? Egyszerű! Úgy ahogy az online hirdetéseinket az okos URL-eken keresztül, a rádión is helyezhetünk el úgymond szóbeli-követőkódokat, amelyeket csak ott és akkor használunk. Így pontosan tudjuk mérni az érkező érdeklődőink, megrendeléseink egzakt forrását.

Mint pl. a Pizza King legutóbbi rádió-szpotjai, amelyben a reklám hangja (Majka) arra buzdít minket, hogy rendeljünk és használjuk ehhez a “KING” kódot a kedvezményért.

Ugye milyen egyszerű? Már csak az a feladatunk, hogy rendeléskor rögzítsük ezt a kódot (mint egyfajta kuponkód) és a megfelelő kimutatásokban  vegyük figyelembe!

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Tagged with:
2 comments on “Hogyan mérjük rádiós kampányainkat?
  1. Gábor szerint:

    az okos url-nél fent nem működik a link. hol található ennek a leírása az analytics-ben? köszi

  2. @Gábor: Köszönöm, javítottam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.