Hogyan növelheted a Facebook rajongóid aktivitását akár 138% -al?

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Azt mindig elmondom, hogy a Facebook oldalunk lájkolóinak száma csak egy adat, üzleti- marketing értelmezésben nincsen komolyabb jelentősége. Ezt én így gondolom! Nem egyszer látok olyan példát, hogy egy 2000 rajongóval rendelkező oldal többet értékesít, mint egy 200 000 lájkkal büszkélkedő… Azt is elmondom mindig, hogy technikai KPI (key performance indicator – teljesítmény mutató) szempontjából csak a Talking About érték számít, vagy is az, amely leírja, hogy mekkora mértékű az interakció az oldalunk és a követőink között: lájk, megosztás, megjelölés, hozzászólás.

Ha a Facebook oldalad aktivitását növelni akarod, akkor a követőid interaktivitásra való hajlandóságát kell növelned, ez kell, hogy legyen az elsődleges cél. Éppen ezért örültem, amikor a LinchpinSEO csapata közzétett egy kutatási eredményt arra vonatkozóan, hogy milyen kis “trükkök” illetve odafigyelések, milyen mértékben növelik a Facebook oldalaid követőinek interkatívitását, rekació-hajlandóságát. Nézzük a felmérés konzekvenciáját:

 • A fényképek használata 39%-al is növelhetik az interakciót.
 • A hangulatjelek használata akár 138%-al is növelhetik az interakciót

facebook-kovetok-rajongok-aktivitasanak-novelese-hangulatjelekkel

 • A legfeljebb 80 karakteres posztok 23%-al több interkaciót eredményeznek, mint a hosszabb posztok.
 • A “lájkold!”, “címkézd meg!”, “nevezd el ezt a képet!”, “oszd meg!”, “igen vagy nem?” típusú hívószavak (és posztok) 48%-al nagyobb interakciót eredményeznek.
 • Az a poszt, amely tartalmazza a “nyertes”, “győztes” kulcsszavakat 68%-al nagyobb interakciót eredményeznek.
 • A “Nyerj!”, “Játsz!”, “Nyerd meg!” típusú hívószavak 46%-al nagyobb aktivitást váltanak ki.
 • A rövidített linkek hasznosak, de 16%-al kevesebb átkattintást eredményeznek (kivéve ha előkép van a cél tartalmáról) – Marketingesek Linkrövidítője
 • Az a poszt, amely kérdést tartalmaz, 92%-al nagyobb aktivitást eredményez, mint amelyik nem.
 • Azok a posztok, amelyek a poszt végén tartalmazzák a kérdést 100%-al nagyobb komment-készséget eredményeznek, mint amelyek a poszt közepén.
 • A fejezd be a mondatot (pl: A legjobb online marketing eszköz: ______ ) stratégia 4x több aktivitást eredményez.

Ajánló: A héten megjelent marketing termékeink

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Tagged with:
One comment on “Hogyan növelheted a Facebook rajongóid aktivitását akár 138% -al?
 1. Orbán Csilla szerint:

  Hasznosnak találom a cikkeket, köszönöm. De kérem, figyeljenek egy kicsit a helyesírásra. %-kal, és nem %-al. A másik, hogy azok, akik “marketingesek” bizonyára értik a szakszavakat, de azok, akik laikusok, de szeretnének “művelődni” ebben a témában, és esetleg saját vállalkozásukban hasznosítani az olvasottakat, nem fogják érteni. Pedig kár, mert az oldal nagyon jó. Jó lenne, ha minél több vállalkozó ismerné fel és látná be, hogy e nélkül a vállalkozása nem lehet sikeres.
  Orbán Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.