Így kerülheted el a 10 millió Forintos e-mail marketing bírságot

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Idén, év elején mindenki megdöbbent, amikor az Optimusz bekapott egy 10 milliós büntetést (jogi indoklás itt). Az eset nem egyedi, gyakorlatilag minden 2. weboldalon, és hírlevélben vannak olyan hibák, ami alapján büntetést lehetne kiszabni. Én ezért sem tartom helyén valónak, hogy valakiket megbüntetnek, valakik pedig szabadon garázdálkodhatnak – nem beszélve a román spam maffiáról, akik szintén spamben árulnak e-mail címeket, majd megrendelés után az utcán, DVD-n kerül átadásra “az üzleted felfuttatásához” szükséges adatállomány.

A tény: van egy törvényünk. és ezt illő betartani azért, hogy ne kelljen az miatt aggódnunk a büntetés miatt. Amiről egyébként érdemes tudni, nem csak egyszer kiosztható. Tehát ha nagyon szívatóágra helyeznének valakit, akár x alkalommal megtörtént – törvényellenes gyakorlatot – x alkalommal díjazhatnánk a legmagasabb büntetési összeggel. Bár erre precedens még nincs…

Készítettem egy checklistát, amivel könnyen és egyszerűen lehet önellenőrzést végezni. Ez persze nem váltja ki az ügyvéd segítségét, de hozzásegít egy gyors ön-audithoz.

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.