Konkurencia elemzés

A Marketing112 vállalja, hogy felkutatja az Ön cégének versenytársait, megfigyeli offline- és online tevékenységüket, próbavásárol náluk, és feltérképezi gyengeségeit. Mindezeket az észleléseket egy jelentésbe foglaljuk össze és tanácsokat adunk, hogyan erősítheti meg pozícióját, illetve előzheti le konkurenseit.

Technikai Konkurenciaelemzés – backlink-analízis

Ez a konkurencia elemzés egy technikai vizsgálat. A backlink-analízis a konkurenciaelemzés egy speciális, technikai része. Azt mutatja meg számunkra, hogy melyek azok a weboldalak, ahol a versenytársaknak backlinkjei vannak, vagyis melyek azok a webhelyek, amelyek a konkurens weboldalakra mutatnak, ezzel erősítve a Google kereső találati listájában elfoglalt helyezésüket.

Magyarországon a Google kereső piaci részesedése több, mint 95%. Aki valamit keres az interneten, az a Google keresőt is használja. Ha viszont a konkurens cég jobb helyezéssel szerepel a találati listán egy adott keresőszóra, akkor az Önnek bevétel kiesést jelent, hiszen minél előbb helyezkedik el valaki a Google keresőben, annál több kattintást (~ látogatót) fog kapni. A backlink-analízis típusú konkurencia elemzésünk ezért hasznos: Felméri, hogy a versenytársunknak hol vannak kiépítve bejövő linkjei és esélyünk lesz, nekünk is kiépíteni azt a minőségű és mennyiségű bejövő linket (backlinket) kiépíteni saját oldalunkra.

Képzelje csak el! Ezért a díjért dokumentáltan, precíz pontos jelentést kap arról, hogy a versenytársa hol épített ki linkeket (az eredmény alapján vállaljuk a linkek kiépítését is) és mekkora mennyiségű, milyen minőségű backlinkkel rendelkezik.

A technikai konkurenciaelemzésünk keretén belül megvizsgáljuk versenytársak (azok doménjeinek) közösségi média aktivitását is.

A konkurencia-elemzés részleteihez kattintson ide

Próbavásárlás, offline konkurencia elemzés?

Természetesen arra is van lehetőség, hogy személyes konkurencia elemzéseket végezzünk, például próbavásárlást. Ezen részletek megbeszéléséhez viszont személyesen kell találkoznunk, a módszereinket ugyanis így védjük a mi versenytársainkkal szemben :) Kapcsolatfelvétel itt.

30 napos ingyenes marketingtanfolyam