20 vállalkozó tanácsa, amely sikeressé teszolvasási idő 4 perc

Attól függetlenül, hogy hogyan határozzuk meg, a siker egy múló és olykor megfoghatatlan cél. Hozzá tartozik a bizalom, a szenvedély, és a kitartás, hogy elérhesd a céljaidat, és hogy elismerjenek, amikor sikereket érsz el.

A Business Insider gyűjtötte össze korunk 20 befolyásos vezetőjének és vállalkozójának véleményét a SIKER-ről:

Bill Gates:  „A siker vacak tanár. Elcsábítja az okos embereket, hogy azt higgyék, nem veszíthetnek.”

Steve Jobs: „Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak.”

Mark Cuban: „Csináld a munkát. Dolgozz jobban. Légy gyors észjárású. Add el drágábban az elvárásaidat.”

Barbara Cornoran: „Az emberek szeretnek üzletelni olyas valakivel, akit kedvelnek. Ha az emberek kedvelnek, üzletelni akarnak majd veled.”

Peter Thiel: „Az a nagy gond a versennyel, szerintem, hogy: az emberekre összepontosít magad körül, és ameddig mi egyre jobbak leszünk abban, amivel versenyzünk, szem elől tévesztjük azokat a dolgokat, amik tényleg fontosak vagy igazán számítanak a mi világunkban.”

Marissa Mayer: „Mindig csináltam valamit, de én mindig is az a még „nem vagyok kész megtenni” ember voltam. Úgy gondolom, ez az, amitől fejlődhetsz. Utána bekövetkezett az a momentum, amikor úgy érzed: „wow, nem vagyok egészen biztos benne, hogy nem tudom megcsinálni,” ez az a pillanat, amikor áttörést érsz el.”

Jeff Bezos: „Ha versenytárs központú vagy, vársz, ameddig a versenytársad csinál valamit. Légy vásárló központú, ami lehetővé teszi, hogy útmutató légy.”

Steve Wozniak: „Ha szereted, amit csinálsz, és hajlandó vagy tenni is érte, akkor már csak egy karnyújtásnyira lesz tőled. Ez megér minden egyedül töltött éjszakát, amikor azon gondolkodsz, hogy mit szeretnél alkotni vagy építeni.”

Katia Beauchamp: „Az egyensúly megalkotása egy hosszú távú játék. Mindig dolgozni kell rajta. Igazán izgalmas. Fogalmam sincs, hogy az emberek hogyan csinálják társ nélkül.”

Jack Dorsey: ” Tökéletesíts minden részletet és határozd meg a tökéletesítésre szoruló részletek számát.”

Eric Schmidt: „Találd meg a lehetőséget, hogy igent tudj mondani a dolgokra. Mondj igent a meghívásra egy új (ismeretlen) országba, mondj igent, hogy új barátokkal találkozzhass, mondj igent, hogy új dolgokat tanulhass. Az „igen” az a szó, amivel hozzájutsz az első munkádhoz, és a következőhöz, a házastársadhoz és a gyermekeidhez.”

Tony Hsieh: „Ne játssz olyan játékot, amit nem ismersz, akkor se, ha látod, hogy sok más ember pénzt csinál belőle.”

Marc Andreessen: „Olvasd el Steve Martin Stand upra születve: Egy komikus élete című könyvét. Komolyan. Légy annyira jó, hogy ne tudjanak figyelmen kívül hagyni.”

Angela Ahrendts: „Emlékezz rá, hogy az egyetemes nyelv nem lehet szöveges üzenetben, emailben vagy szóban használni. Egyszerűen csak érezni lehet.”

Aaron Levie: „A termékek olyan feltevések alapján fejlődnek, melyek végül idejét múlttá válnak. Ez minden hivatal gyengesége és minden startup lehetősége.”

Richard Branson: „Anyukám mindig azt tanította nekem, hogy soha ne nézz vissza a megbánásba, inkább lépj előre a következő dologba. Az idő, amit az emberek elpocsékolnak azzal, hogy a kudarcaikon rágódnak, ahelyett, hogy energiát fektetnének egy másik projektbe, elképeszt.”

richard-branson

Warren Buffet: „Kell 20 év a hírnév kiépítéséhez és 5 perc a lerombolásához. Ha belegondolsz, máshogy csinálhatod a dolgaid.”

Mark Zuckerberg: „A legnagyobb kockázat, nem kockáztatni…Egy világban, ami nagyon gyorsan változik, az egyetlen stratégia, ami garantálja a kudarcot, az, ha nem mersz kockáztatni.”

Michael Dell: „Légy őrült és ne kérj sok tanácsot azzal kapcsolatban, amit meg szeretnél tenni.”

Elgondolkodtató mondatok, igaz?

Related Posts