A 6 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a pénzzel kapcsolatban Warren Buffett szerintolvasási idő 5 perc

Szeretnél okosabban bánni a pénzeddel és ügyesebben építeni a vagyonodat a következő évben, az ideinél? Akkor nincs senki, akihez jobb tanácsokért fordulhatnál, mint Warren Buffett. Az Oracle of Omaha építette a saját személyes vagyonát 72 milliárd dollárra, és tette őt a világ harmadik leggazdagabb emberévé. De nem csak ez, hanem a felajánlott józan tanácsai is hozzásegítették a vagyona felépítéséhez, amiket bárki követhet, függetlenül attól, hogy tudnak-e bármit is a beruházásokról, vagy sem.

forbes-400-cover-092313-warren-buffett

Egy személyes pénzügyekkel foglalkozó honlap, a GOBankingRates nemrégiben összeállított egy listát a legjobb pénzügyi tanácsokból, amiket Warren Buffett adott.

Az Inc.com összeszedte nekünk a 6 legjobb tippet Warren Buffett-től, hogy hogyan lehetünk még sikeresebbek a pénzügyeinkben.

1. Soha ne veszíts pénzt.

„1. számú szabály: Soha ne veszíts pénzt. 2. számú szabály: Soha ne felejtsd el az 1. számú szabályt,” mondta Buffet. Persze, ez egy agyatlanság – Nem hinném, hogy van bárki is, aki a pénzvesztést jó ötletnek gondolja.

De a nyilvánvalón túl észreveheted, hogy ez egy gyakorlatias és igazán bölcs tanács: kerüld a kockázatot, amikor csak tudod. Különösen, azt mondja, akkor leszel boldog és sikeres, ha soha nem kockáztatsz valamit, amire szükséged van azért, hogy megkapj valamit, amit csak kívánsz – még akkor is, ha az esélye ezer az egyhez a te javadra.

2. Kapj magas értéket alacsony áron.

„Az ár, amit megfizetsz, az érték az, amit megkapsz,” Buffett írta a Berkshire Hathaway részvényeseinek. Szóval pénzt veszíthetsz, ha többet fizetsz valamiért, mint az ár-érték aránya. Ez megtörténhet, például, amikor használod a bankkártyádat és kamattal terhelik a termék árát, amit vásároltál. Vagy amikor vásárolsz bármit – egy törzsrészvényt a valódik értékének töredékéért-, amikor pedig mindenki más vásárolja és a piac túlértékelt.

3. Legyenek egészséges pénzügyi szokásaid.

„A legtöbb viselkedés szokásos,” – mondta Buffett egy főiskolai diákoknak szánt beszédében, „és a szokások láncait túl könnyűnek érzed, egészen addig, ameddig el nem kezdenek nehézzé válni és összetörnek.”

Mindannyiunknak vannak olyan szokásaik, amiktől szívesen megválnának és olyanok is, amelyeket szeretnék még formálni. Az utolsó gondolatok között, Buffett elmondta, hogy a legfontosabb dolog megtakarítani a pénzünket.A legnagyobb hiba, ha nem tanulod meg a megtakarítás szokását megfelelően,” mondta

4. Sok készpénz áll rendelkezésedre

Buffett szerint a Berkshire Hathawaynek mindig legalább 20 milliárd dollárja van – és néha több is – készpénzben, készen arra, hogy szükség esetén levonják. Még egyszer, ez egy nagyon kockázatkerülő stratégia, ami azt jelenti, hogy feláldozzák a nagyobb nyereséget, amit elérhetett volna, azzal, ha befekteti a pénzt. De, mondja, ez tartotta fenn a céget a 2008-as pénzügyi válság idején, amikor oly sokan küzdöttek vagy kudarcot vallottak.

Nincs 20 milliárd dollárod, amit elrejthetsz a matracodba? Tartsd a pénzed egy részét készpénzben, vagy bankszámlán, vagy olyan tételekben, mint az U.S. Kincstárjegyek, vagy a rövid lejáratú hitelek jó befektetési ötletek lehetnek. Ez különösen fontos, ha vállalkozó vagy és szükséged lehet egy kis plusz jövedelemre.

5. Fektess saját magadba.

Buffett gyakran mondta azt, hogy érdemes saját magadba fektetni, minden módon, ahogy csak tudsz, hogy kényeztesd a tested, hogy megtaláld a munkát, amit szeretsz, és, hogy tanulj. Minden, amit megtehetsz, hogy javítsd a saját adottságaidat és értékesebbé tedd magad, a valódi vásárlóerő időszakában megfizetődik,” mondta egy interjú során. Ezek a befektetések 10-szeresen meg fognak térülni, jegyezte meg, és ezeket a képességeket és készségetek, ellentétben más eszközökkel nem fogják tudni elvenni tőled.

Ez jelentheti azt, hogy térj vissza az iskolába, vagy vegyél részt továbbképzéseken, vágj bele a saját vállalkozásodba, vagy vegyél részt egy önkéntes programban, hogy szert tehess néhány olyan képességre, amelyekkel ezelőtt még nem rendelkeztél.

6. Készíts hosszú távú terveket.

A hiba, amit a legtöbb ember elkövet, hogy megpróbálják elkapni az emelkedő árak hullámát és a gyors megtérülést választani, mert úgy gondolják, hogy rövidtávban gondolkoznak, mondta Buffett. Ez a fajta gondolkozás szinte mindig bajba sodorja az embereket. Ehelyett azt tanácsolja, „fektess egy több évszázada fennálló helyzetbe” Ahelyett, hogy megpróbálnál gyorsan pénzhez jutni, mondta, összpontosítanod kell arra, hogy növeld a vásárlóerőd egész életen át. Ez egy igazán józan megközelítésnek tűnik számomra.

 

Related Posts