A Facebook térkép – pillanatnyi helyzetkép a Facebook felhasználókrólolvasási idő 2 perc

Az alábbi bejegyzésünkben a magyarországi Facebook felhasználásról tudhatunk meg információkat a socialtimes.hu/stat/HU statisztikai adatai alapján.

Nemrégiben látott napvilágot az egész világra kiterjedő statisztika a Facebook használatra vonatkozóan. Az adatok alapján országokra és városokra is le lehet bontani, hogy hol mennyire népszerű a Facebook használata. A social times adatai szerint a magyarországi aktív Facebook felhasználók száma  4.221.580 fő, még a populáció: 9.958.000 fő. Ez azt jelenti, hogy  a Facebook penetráció jelenlegi mértéke 42.39%, azaz szinte minden második ember rendelkezik Facebook profillal.  Az adatok alapján még azt is megállapíthatjuk, hogy a felhasználók tipikus életkora 18 és 35 év közötti.

Az alábbi ábra az adatokat városok szerinti lebontásban szemlélteti

Forrás: socialtimes.hu/stat/HU

Az adatokból is arra tudunk következtetni, hogy a Facebook  egy hatalmas és jelentős közösségi platformmá nötte ki magát hazánkban is az elmúlt pár év alatt. Az oldal középpontjában a kapcsolatépítés, a tartalommegosztás áll, mind a magán, mind az üzleti élet területén. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy mindeképpen megéri a cégeknek az, hogy ők is létrehozzák saját üzleti Facebook profiljukat, és azon keresztül is tartsák a kapcsolatot vásárlóközönségükkel. Az okostelefonok előretörésével a közösségi portálok további erősödése várható. Hiszen így már nincsenek a felhasználók kizárólagosan számítógéphasználathoz kötve, ahhoz, hogy facebookozzanak.

Te mit gondolsz a Facebookról? Van a cégednek saját üzleti profilja a Facebookon?

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük