A honlapod Te vagy!olvasási idő 4 perc

Alapvető elvárás, hogy egy cég megjelenjen az interneten, legyen saját honlapja. Én akkor lennék boldog, ha a sarki cipész Józsi bácsinak, Icának, a varrónőnek és a harisnyaszem felszedő öreg néninek is lenne egy weblapja. Naponta egy milliónál is jóval több keresést indítanak a felhasználók a Google-n, akik többek között harisnyafelszedőt, cipészt, varrónőt is keresnek a közelben. Józsi bácsinak, Icának és az öreg néninek is sokkal több munkája, s ezáltal több bevétele lenne, ha fent lennének a weben.

Ez pusztán egy leegyszerűsített, sarkított példa volt,  de ha Neked sincs weboldalad, akkor itt az ideje elgondolkodnod rajta, hogy miért nincs. Akár fodrász vagy, kozmetikus, zárszerelő, szülésznő, ruhaboltos, vagy vadakat terelő juhász, ha online szeretnéd reklámozni magad és ezáltal több érdeklődőt, vevőt szeretnél, szükséged van egy honlapra!

Milyen a jó honlap?
A honlapod te magad vagy, ezért rólad kell szólnia. Ahogy fontos az első találkozáskor szerzett benyomás, úgy a honlapodnál is az első másodpercek döntik el, hogy érdekli-e tovább a látogatót az oldalad, vagy sem. Fontosak a külsőségek és ugyanilyen fontos a tartalom. A honlapon szerepeljen minden fontos információ a szolgáltatásaidról, a cégedről, rólad, a referenciákról, legyen sok kép az oldaladon, és ne felejtsd el jól láthatóan feltüntetni az elérhetőségeidet.  Ennél persze jóval bonyolultabb egy jó honlap tartalmi kialakítása, hétről-hétre erről is írunk Neked, tarts velünk!

Ha szeretnél egy honlapot, szükséged van egy domain névre és egy tárhelyre. (nagyon kezdőknek: A domain név egy internetes azonosító, az a név, amit az internetes böngésző felső sorába beírsz.  Nagyon sok domain regisztrátor és tárhelyszolgáltató van Magyarországon, ha beírod a google keresőjébe, hogy domain név vagy tárhely, nagyon sok találatot kapsz (ha nem sikerül választani, írj nekünk és ajánlunk)

A domain
Ahogy te is tapasztalod, nagyon sok domain név foglalt (látod, mindenki itt van a neten!) Olyan nevet válassz, ami a legjobban lefedi a te szolgáltatásodat, nem túl hosszú, könnyen megjegyezhető, sokatmondó. Ha már van cégneved, azt is választhatod (pl.: Marketing112). Hamarosan tanulunk a keresőoptimalizálásról is, ha jól eltalált nevet adsz az oldaladnak, ez abban is segíteni fog, hogy könnyebben rád találjanak az érdeklődők.

A weboldal egy vállalkozás alapvető marketing eszköze
A www jelentése: world wide web, vagyis világháló.

Árak
Igen, általában itt bukik el a honlap kérdése. A domain és a tárhely néhány ezer forint egy évre, de a honlap elkészítésének a költsége 50 ezer forinttól akár több millióba (na jó, az már valami hyper csili-vili beszélő oldal, de van ilyen) is kerülhet. Ha valamennyire értesz a programozáshoz, egy ingyenes rendszerrel (WordPress, Drupal, Joomla) te magad is tudsz alkotni egy elfogadható weblapot.

Mindennek van ára, így annak is, ha nincs weboldalad és emiatt vevőket, ügyfeleket veszítesz el. Te hiába dolgoznál, ha nincs kinek. Igaz?

Ingyenes oldalak
Kérlek Téged, ne tedd! Én tudom, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásnak az tűnik, ha egy ingyenes oldalra (www.teneved.azoldalneve.hu és változatai) készítesz egy online cégbemutatkozást, de ezzel csak gyengíted a saját szolgáltatásod színvonalát. Nekem is volt ilyen, még az időszámításunk előtt, és már akkor sem tetszett. Megjelennek rajta más cégek reklámjai (ráadásul ha jó a célzás, még a tiéddel hasonló a szolgáltatásuk is, tehát a konkurensed ajánlod!) szabottak az oldal kialakításának a feltételei, a hosszú domain nem megjegyezhető, ráadásul nem a te tulajdonod az oldal, tehát ha egyszer valami történik és a szolgáltató eltűnik az online világból, te csak bottal ütheted az ingyenes oldalad nyomát. Ha már belevágsz, legyél igényes, legyen saját tárhelyes és domain neves weblapod!

Minden szerdán Neked, a marketingben kezdő kisvállalkozónak írok, tarts velünk és legyen jobb a marketinged, legyen sikeresebb a céged, több a bevételed!

Írd le (itt hozzászólásban, a Facebook oldalunkon, vagy e-mailben), milyen volt az első honlapod! Ha nincs még saját weboldalad, mi az oka?

Ha kérdezel, válaszolok!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük