Ami még a marketingnél is fontosabbolvasási idő 2 perc

Egy vállalkozás életében nem minden a marketing – bár kétség nem fér hozzá egy cég nem létezhet e nélkül. De mi az a dolog, ami még ennél is fontosabb?

A hétvégén történt meg Velem, ami minden számítógéppel dolgozó szakember, üzletember rémálma: Tönkrement az egyik számítógépem. Természetesen elég speciális mentési technikákat használok, egy azonnal üzembe állítható cserelaptop is van, legfeljebb pár órára eshet ki a munka. Ez nem azért van, mert ennyit időt nem tudok számítógép nélkül tölteni, hanem ha éppen kampányidőszakban vagy egy projekt kellős közepén mondja be az unalmast a laptop, legyen azonnali csere.

A merevlemez mentése tükrözéses és szinte azonnali. Egy külső tárolót használok és egy másik helyszínen lévő szerverre is áttöltöm az adatokat. Az ügyfelek adatai biztonságban vannak. A laptop meghibásodása ellen pedig cserekészülékkel védekezem, amely úgy állítható üzembe, hogy a rosszból kihúzom a laptop merevlemezt, az újba átteszem és minden megy tovább. Lehet, hogy azt mondod: felesleges pénzkidobás, nem szükséges, de az üzleti adatok (=az információs vagyon) elvesztése megfizethetetlen kár lenne nekem is és (szerintem) Neked is. Nem beszélve arról, hogy egy megfeszített projekt kellős közepén nem állhat le a munka. Az ügyfélt nem érdekli a technikai problémák, ők fizetnek valamiért és a megoldást várják. Profinak kell lenni ilyen szempontból is. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a cégek többsége nem kellő gondossággal menti az adatait.

Amit nem tudnak tőled soha elvenni az, ami a fejedben van! Ami pedig megfizethetetlen és kárpótolhatatlan az a partnereid adatai, korábbi munkaanyagaid. Egy cég „bármikor” csődbe mehet, az mindig változhat, de ezek az adatok az újrakezdést biztosítják Neked.

Védd az adataidat, végezz rendszeresen biztonsági mentést külső merevlemezre és egy nem azonos helyszínen lévő szerverre is. A laptopod merevlemezét jelszóval védd (ha ellopnák ne tudják olvasni), a jelszavaid tárolására pedig használj erre fejlesztett jelszó-széfet.

Azt, hogy én pontosan milyen megoldásokat használok, természetesen üzleti titok, de ha nem ismersz ilyen szoftvereket, akkor keress bátran és segítek Neked pár tippel, hogy mit érdemes használnod. te@marketing112.hu

Te hogyan védekezel az adatvesztés ellen?

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük