Az irigység csúnyává tesz!olvasási idő 2 perc

Ahogyan a privát életünkben gyermekkorunk óta számtalan irigyünk akad, úgy az üzleti életben is azt tapasztalhatjuk, egyre többen irigykednek ránk. Egyrészről örülhetnénk is neki, hiszen az irigység mindig azt jelenti, valamit jól csinálunk, mások is szeretnének a helyünkben lenni. Másrészről sokszor fájó, hiszen, aki irigy, nem gratulál és nem velünk együtt örül, hanem kibeszél, megbánt és igyekszik elbizonytalanítani.

Az irigység lelki háttere

Az irigység egy kisebbségi érzés, egy ellenséges indulat, ami mások örömei láttán jön létre. Szerencsés esetben csak egészséges versenyszellemet szül,  azonban sokszor támadást, negatív versengést idéz elő. Aki irigy, valójában azért irigykedik, mert ő nem képes elérni az irigysége tárgyát, s ezzel az érzéssel kompenzálja a benne feltámadó kisebbségi érzéseket.

Ugye ismerős?

Ahogyan egyre sikeresebb leszel, egyre több irigyed akad. Lesznek, akik a szemedbe mondják, s lesznek, akik csak a hátad mögött beszélnek ki. Rossz érzés a csalódás, hiszen úgy gondolod, az örömeidben és sikereidben osztozni szeretnél másokkal, nem „szégyenkezni” miattuk.

Nekünk is vannak irigyeink!

Képzeld, még meg sem jelent a magazinunk, mégis számtalan irigyünk akadt. (Tudod, ez a magazin:  http://m112.hu/brczTudod, vannak akik azonnal támadnak, vannak, akik csak pusmognak (és persze sokkal többen vannak, akik egyszerűen csak veled örülnek).

A fiúk strapabíróbbak, én egy szem lány létemre a csapatban azért lelkisebb vagyok:-) Néhányszor vigasztalásra szorultam, de megértettem, a sikerünk egyértelmű jele az is, ha megtalálnak a negatív, irigy emberek.

Ne foglalkozz az irigyeiddel! Mi is ezt tesszük!
Marketingesek Lapja

Ugye ismerős a mondás: az irigység csúnyává tesz! Nos, tényleg sokszor kiül egy emberi arcra, ha folyton negatív, aggályoskodó, bántó valaki. Szerintem nem éri meg.

Nos, az irigyeinknek pedig csak azt üzenhetjük: csinálják utánunk jobban, vagy ne bántsanak! Ugye ez milyen nagy igazság? !

Mai kérdés: Neked vannak irigyeid? Miért irigyek rád?

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük