BRÉKING: Újabb cégátverési hullám. Te már kaptál ilyen levelet?olvasási idő 1 perc

Kreatív a magyar, és persze könnyebb mást lehúzni, mint rendesen dolgozni. Ügyvédi partnerünk, a jogipraktikak.hu tájékoztatott arról, hogy az alábbi levéllel keresnek meg cégeket, és próbálják őket 48 000 Ft „közzétételi díj” megfizetésre rábírni.

bilincs

Az ügyvédi iroda felhívása szerint:

„A levél szövegezése és kinézete egyértelműen olyan, mintha a közzétételi díj befizetését jogszabály írná elő a cégeknek. Pedig ilyen kötelezettség nincs! A levél súlyosan megtévesztő, hiszen az elnevezése azt látszatot kelti, mintha egy hivatalos hatóság lenne, pedig csak egy „szimpla” Kft-ről van szó.

A cégjegyzékben így van nyilvántartva: Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Korlátolt Felelősségű Társaság; 1013 Budapest, Attila út 33. B. ép. II. em. 3. „

valóság azonban az, hogy a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft. által kiküldött levél egy hirdetési szerződés, amely a www.mkni.net weboldalon (természetesen titkosított a tulajdonos) történő megjelentetésre vonatkozik. A szerződési feltételeket a második oldalon található ÁSZF tartalmazza. Fontos, hogy a szerződés a díjfizetéssel 12 hónapos időtartamra létre is jön.

Az ügyről az Index is beszámolt, ahol rávilágítottak, hogy egy magánszemély 1/1-ben a tulajdonos, és 500 ezer Ft törzstőkével létrehozott cégről van szó, ami valószínűleg arra a sorsra jut, amire a többi elődje. KKV-cégvezetők vigyázzatok!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük