Webjogi kisokos : eDM szabályosan!olvasási idő 4 perc

Örömmel mutatjuk be Magyarország új és átfogó webjogi kisokosát „eDM és hírlevelezési témakörben”.

internetjog

Kérdések, amire választ adunk a közel 20 oldalas tanulmányban:

zold-pipaAjándék cikk az eDM és hírlevél küldési szabályozásról

zold-pipaHa egy potenciális ügyfél felhívja az ügyfélszolgálatot egy tréning/konferencia kapcsán, szeretne jelentkezni és megadja e-mail címét, amire az ügyfélszolgálat kiküldi a bemutató brossúrát, akkor az legális e-mail cím gyűjtés?

zold-pipaA törvény utal a kiküldő nevére is. Az ügyfeleim a webáruházam nevét ismerik. A webáruházam lehet küldő vagy csak a cégem?

zold-pipaTöbb weboldalhoz több márkanév esetén (ha a cég neve egyik márkanévre sem utal), akkor hogyan küldhetem ki a leveleimet?

zold-pipaMi a szabályozás olyan esetre, amikor az üzenetet küldő a megkeresendő cég honlapjáról keresi ki az e-mail címet? Kiküldhető-e egy bemutatkozó anyag? Lehet-e használni az e-mail címet többször is?

zold-pipaA leiratkozóimat a honlapom adatbázisának biztonsági mentéséből is törölni kell? Mi történik ha visszaállításra kerülnek ezek az adatok?

zold-pipaHa az e-mail adatbázisomba feliratkozókról egyedi adatokat is szeretnék gyűjteni (pl. melyik a kedvenc színe?), akkor ezeket engedélyeztetnem kell külön, hogyan?

zold-pipaHogyan jogszerű felhasználni az e-mail címeimet Facebook és Google AdWords hirdetésekben?

zold-pipaOffline módon, hogyan lehet feliratkoztatást végezni? Ilyen esetben, hogy lehet az adatvédelmi nyilatkozatot ismertetni? Meddig kell tárolnom a feliratkozó kérdőíveket?

zold-pipaVan egy weboldalam. Magánszemély vagyok. Gyűjtöm a feliratkozókat és ajánlom egy cég termékeit ezen a listán. Szabályos ez így? A törvény rám is vonatkozik?

zold-pipaElőző kérdést folytatva: Saját cégem termékeit is ajánlhatom, amiben tulajdonos vagyok?

zold-pipaA vásárló cég, de magán e-mail címmel regisztrál. Magánszemélynek vagy cégnek tekintendő?

zold-pipaA cégem külföldi székhelyű. Milyen jogszabályok vonatkoznak rá?

zold-pipaA vállalkozásom magyar, a webáruházam amerikai szerveren van és onnan megy a hírlevél kiküldés. Mi vonatkozik rám?

zold-pipaAngol nyelvű oldalam van, amire külföldi cégek iratkoznak fel, de magyar nyelvű eDM-t kapnak. Mi a szabály?

zold-pipaAz ügyfelem kért ajánlatot. Az utánkövetésem automatikus (pl. MiniCRM, Webgalamb). Ez minek minősül?

zold-pipaVan egy vállalkozásom, és van egy új online szolgáltatásunk. Gyűjtöttem e-mail címeket Facebookról, honlapról. Ez most akkor legális vagy illegális? Bemutatkozó, piacra lépésről szóló üzenetről lenne szó.

zold-pipaGyártó cég vagyok. Küldhetek-e automatizáltan a megrendelőnek szükséges információkat a megrendeléssel kapcsolatban, amelyről ha leiratkozik, úgy gondolom a teljesítést veszélyezteti? Ez minek minősül?

zold-pipaMinden esetben kell „checkbox” a feliratkozáskor?

zold-pipaA „hírlevél-pipa” nem használható minden e-mail cím gyűjtésre használható eszköz esetén, pl Facebook Lead Ads, Pop-up szolgáltatások. Akkor ezekre nem vonatkozik?

zold-pipaEgy külföldi szolgáltató eszközét használom, gyakorlatilag nála gyűjtöm a feliratkozókat. Az ő szerverén, ő szoftverén. Ilyenkor kié a felelősség a feliratkozó oldal szabályosságáért?

zold-pipaDouble Opt-In esetén már van egy plusz jóváhagyás a feliratkozó részéről. Ilyenkor is szükséges a checkbox pipálás?

zold-pipaA Mailchimp metódusa: Ha valaki leiratkozik, kap még egy utolsó búcsú e-mailt, amiben van egy link, amivel egy kattintással vissza tud iratkozni. Ez szabályos?

A tudástár-dokumentumokat, a szituációkat a beérkező igények alapján folyamatosan igényeljük.

Ügyvédi partnerünk, Magyarország elismert ügyvédi irodája:

sarlogo-600px

Iratkozz fel most hírlevelünkre, és azonnal elküldjük neked a Webjogi kisokos című összefoglalónkat:

A letöltéssel elfogadod a Marketing112 adatvédelmi nyilatkozatát.

Related Posts