Ezért hasalthatnak el a fiatal vállalkozóinkolvasási idő 2 perc

A Munkaland Fejlesztő Központ az InnovaLab Intézettel közösen egy nagyon érdekes felmérést készített, melynek az eredményét nemrég hozták nyilvánosságra. Azt vizsgálták, hogy a fiatal vállalkozók milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesülnek.

Arra jutottak, hogy azoknál, akik vállalkozásra adják a fejüket, 80%-ban hiányzik a vállalkozói létre való tudatos felkészülés, a célkitűzés majd a fennmaradást garantáló piaci ismeret megléte, majd később a termékfejlesztés.

Fiatal vállalkozók nehézségei
Számos nehézsége ütköznek a fiatal vállalkozók. Kép forrása: business2community.com

A már egy ideje piacon lévő fiatal vállalkozásoknál sem jobb a helyzet. A megkérdezettek 48,4%-a 5-ös skálán 1-essel válaszolt arra a kérdésre, hogy elegendő profitot termel-e a cégük.

Emellett kirívóan sokan jelölték meg hátráltató tényezőként a vállalkozás megújulásának, az innovációnak a hiányát, ahogyan az elégtelenül szabályozott szervezeti belső működést is. A kutatás arra jutott, hogy ezek a tényezők markánsan befolyásolták az eredményességet, teljesítményt a megkérdezetteknél.

A feladatokhoz nem illeszkedő létszám, a tudatos célkitűzés és tervezés hiánya nagyon sok vállalkozást hátráltat, de a kutatásból kiderült, hogy mégis kevésbé közvetlen módon hat ki az eredményekre, mint mondjuk a működési szabályzat hiánya vagy éppen a termékfejlesztés.

Te mit gondolsz? Szerinted a mai fiatal vállalkozóknál mi a legnagyobb veszély?

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük