Három dolog, ami Téged is fenyeget, hogy csődbe vidd az online vállalkozásodatolvasási idő 3 perc

A XXI. század az online vállalkozások és az offline vállalkozások internetes piacon megjelenésének időszaka. Ezt lehet többféleképpen kivitelezni – ebből adódóan többféle eredménnyel. Lehetsz nagyon gyorsan, nagyon ismert és könyvelhetsz el a megszokottnál többszörös bevételt, de nagyon gyorsan tönkre is teheted még az addig felépített offline vállalkozást is. Jó tanácsok azoknak, akik használják az internetet vállalkozásuk népszerűsítésére.

#1 veszély : Fejezd be, amit elkezdesz

Az online világban mindenbe gyorsan bele lehet kezdeni. Viszont amit elkeszdesz, vidd is végig. Ha egyik ötletedet sem valósítod meg az elejétől a végéig, akkro semmid nem lesz csak egy nagy szemétdomb királya lehetsz. Ez még önmagában nem is lenne gond, de ezt látják a Téged követők is.

Ha sok ötleted van, de csak töredékét valósítod meg, akkor az az ötleted, tevékenységed is elértéktelenedik, amit fő profilodnak tekintesz.

#2 veszély: Gyors kommunikáció, gyors hírnévvesztés

Vigyázz a jóhírnevedre, mert az online kommunikáció gyorsabb, mint gondolnád. Ha rossz hír terjed rólad, akkor azt nagyságrenddel gyorsabban fog terjedni (akár igaz – akár nem), mintha hagyományos szóbeszéd során terjedne. Figyeld az internetet a nevedre, céged nevére, tevékenységének kulcsszavaira (pl. Google Alerts), reagáld le a hozzád beérkező leveleket az ígért időben, közösségi oldalon megjelenő kommenteket. Ne gyárts ellenséget és ne engedd, hogy valaki félreértésből vagy más okból hamis információkat terjesszen rólad.

Google Alerts online marketing
Hasznos és ingyenes

Kezeld ezeket a reputációs kockázatokat a lehető leggyorsabban, légy empatikus és ha kell kérj elnézést bőkezűen. Mindennél többet ér, hogy a Google úgy ismerjen Téged mint egy megbízható, rendes, komoly cég. Nem igaz?

#3 veszély: Ha jó vagy, hamisítanak…

Az interneten könnyedén „lophatnak” tőled ötletet, tartalmat, megoldást – erre széles körben látni az interneten példát. Az online világban, online (szellemi) termékeket vagy az interneten megjelenő kommunikációt, know-how -t könnyen reprodukálhatja más vállalkozás – ráadásul minél kisebb a hamisító, ezt annál gyorsabban tudja véghez vinni. Ha egyedi dolgot hozol létre, gondoskodj a megfelelő jogi védelméről: önkéntes műnyilvántartás, védjegy és egyéb jogi védelmek.

Az online publikált értékeidet nem őrizheti fegyveres őr.

Azontúl, hogy megteszed a szükséges jogi védelmet regisztrálhatsz cégnevet az ötleteddel és levédheted a releváns domain neveket, közösségi profilneveket. Egyet viszont soha ne felejts: mindenezek felett légy útmutató és járj mindenki előtt. Ne azzal foglalkozz, hogy ki hogyan másol Téged, hanem azzal légy elfoglalva, hogy mivel fogsz előrukkolni a jövő héten, amikor más még csak a tartalmadat próbálja átemelni, átformázni és saját vállalkozásába „honosítani”. A hamisítvány-konkurensek mellett pedig légy az igazi és legyen identitásod!

Téged másoltak már? Te befejezed minden ötletedet? Terjesztettek már rólad olyat, ami nem volt igaz? Ugye ilyen kérdések a Te céged életében is előfordultak. Oszd meg tapasztalatodat!
.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük