Hogyan használjam a Google Street View -t az üzletemben?olvasási idő 2 perc

Tegnap elindult a Google Street View Magyarországon is, egyből országos lefedettséggel. Akinek a Google Maps eddig ismerős volt, annak nem lesz újdonság, mindenesetre a Google készített itt egy leírást a használatról.

street-view-magyarorszag-hungary

Hogyan lehet Street View fényképünk a weboldalunkon?

Google Maps térkép-részletet eddig is volt módunkba kihelyezni a weboldalra, most ez annyiban változott, hogy közvetlenül 3D képet is kihelyezhetünk, jellemzően a „Kapcsolat” vagy „Megközelítés” oldalra. Nézzük, hogyan csináljuk:

Első lépésként menjünk a nyitólapra: https://maps.google.com/. Írjuk be a címet. A térkép megjelenik:

google-street-view-budapest-1

Kattintsunk a kis sárga emberkére, és (az egérgombot lenyomva tartva), húzzuk a térképre. Kék jelöléssel megjelenik, hol járt a Google autó és hol készültek Street View fényképek:

street-view-magyarorszag-budapest-2

Ha elhelyeztük a kívánt pozícióba az „emberünket”, akkor már csak a linket kell kimásolnunk, amit közvetlen linkként vagy beágyazható forráskódként kapunk meg. Ez utóbbit a weboldalba kell építeni, előbbit pedig egy rövidített címmel bárkinek továbbküldeni, leveleink aláírásába beilleszteni. Így egy kattintásra megnézhető, hogyan néz ki a boltunk, telephelyünk, bemutatótermünk.

street-view-magyarorszag-budapest-3

Ha olyan vásárolóval van dolgunk, aki azelőtt nem járt nálunk, döntő tényező lehet, hogy minél pontosabban felmérheti, hova jön…

Street View haladó

A normál Street View használatnál van érdekesebb felhasználás is, ez pedig a Street View Partner program, amelynek keretén belül akár általunk üzemeltetett hotelekbe is meghívhatjuk a Google-t, hogy készítsen képeket, így az elérhetővé váljon a térképen keresztül. Ennek anyagi vonzatáról és magyarországi elérhetőségéről nem találtam adatokat (utána fogok kérdezni), de biztos ez a része már fizetős…

Külföldön már sok helyen működik, sőt elhíresült gerillamarketing példa is van rá. Egy bolt pl. arról lett híres, hogy a Street View képeken egy „állítólagos” szexelő párt buktat le. (Elég „valószínű”, hogy amikor meghívásra megérkezik a Google embere, akkor éppen szexelnek a próbafülkében, nem? :))

google-street-view-magyarorszag

Street View vicces

Aki pedig vicces Google Street View képeket szeretne Magyarországról, az kövesse ezt a Facebook oldalt, ami csak pár napos, máris több ezer rajongója van.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük