Jöjj rá, hogy kit érdekelsz és légy figyelemre méltó (videó)olvasási idő 2 perc

Seth Godin egy fantasztikus marketing stratéga, akinek érdemes az előadásait és a blogját figyelemmel kísérni. A napokban botlottam bele az egyik videójába és úgy éreztem, közvetítenem kell feléd a mondandóját, mert jól összefoglalja, hogy mi is a XXI. századi marketing lényege.

Sztori: A szeletelt kenyeret egy Otto Rohwedder nevű pasas szabadalmaztatta 1910-ben találta fel, de 15 évig nem történt semmi, bukás volt, mert nem tudta, hogy kiket érdekelhet és hogyan terjessze. Bukás volt.

Aztán jött a Wonder és meghozta a sikert a szeletelt kenyérnek TV reklámokkal. Tudta, hogyan terjessze és kinek.

Akkor még elég volt, hogy TV és más tömegmédiában vásároltak reklámokat, elindították a terjedést, profitot termeltek, majd a profitból újabb reklámokat és újabb terjesztést vásároltak. Akkor ez elég volt. Rossz hír: ma már ez nem elég!

Nem működik, mert a mai vásárló már nem szereti, ha megzavarják. Kevés időnk van mindenre és annál több lehetőségünk. Mindenki elad, elad és ez zavaró.

Példa: Út szélén a tehén, már nem érdekes, mert már láttál tehenet. Elmehetsz mellette 100x, akkor sem lesz érdekes. Na de képzeld el, ha az a tehét lila lenne… Észrevennéd!

A legfontosabb kérdés: Figyelemre méltó vagy-e? Ha nem vagy az, akkor csak Te is egy leszel a sok közül és nem fognak Tőled vásárolni. Hogyan lehetsz figyelemre méltó? Innovációval, stílussal, olyan dolgokkal, amely szélsőséges, nem szokványos, friss és új!

"Jöjj rá, hogy kit érdekelsz és adj el nekik!"

Fontos stratégia #1: Keress egy csoportot magadnak, aki igazán törődik Veled! Aki számára érdekes vagy, aki figyel, követ és elfogad Téged. Olyan szintre emel Téged, ahonnan már gyakorlatilag bármit eltudsz nekik adni.

A Pearl Jam 96 lemezt adott ki és mindegyik siker volt. Hogyan? Mert van olyan egy csoport, aki törődik velük, akik figyelemre méltónak tartották őket.

Marketing stratégiai tény: A biztonság veszélyes! Tesztelj, próbálkozz!

Fontos stratégia #2: Jöjj rá, hogy kit érdekelsz és adj el nekik valamit!

Az említett videó, jó szórakozást! (magyar felirat van)

.
Tréning ajánló: Tudd meg, hogyan tudsz nagyobb hatékonyságot és magasabb konverziót elérni weboldaladon befektetés, kampányok nélkül! Google Analytics Mesterkurzus 2012.06.30-án, Budapesten, a Griff Hotelben. MAMASZ Akadémia képzés, már csak 10 hely szabad! Tovább
.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük