Karácsonyi tanmeseolvasási idő 3 perc

Pár nap és ennek az évnek is vége. Ki-ki szerettei, ismerősei, legjobb barátai körében tölti ezeket a napokat, és azon gondolkozik, abban bízik(?), hogy a következő év jobb, szebb vagy legalább ugyanilyen legyen. El szeretnék mesélni egy személyes történetet,ami  talán egy kis extra lökést adhat ehhez a jövő évi tervezésedhez.

Amikor kis srác voltam, úgy gondoltam könnyebb az élet. Könnyebb, mint amennyire apunak és anyunak. Nem gazdag családban nőttünk fel, de nem is éheztünk, így visszagondolva meg volt mindenünk, ami – ha szerényen is – egy nyugodt gyerekkorhoz „kellett”. Aztán eljött a munka és a nagy betűs ÉLET. Amikor a gyermek elhagyja a családi fészket, albérlet, lakás, munka és a felnőtté válás hosszú, sokszor rögös, sokszor szép útja.

Eleinte, mindig azzal viccelődtem (édesanyámnak), hogy „két egyforma húszasom sincs” – ezzel – persze kicsit túlzóan – jelezve, hogy már saját büdzsével gazdálkodom. Mindaddig tehettem ezt, amíg egyik karácsonyra kaptam két darab húszforintos érmét. Ez  a két érme a mai napig ott lapul az íróasztalom fiókjában – emlékeztetve arra, hogy honnan indultam, hol kezdtem… Amikor ezt a két érmét a kezembe veszem, két dolog jut eszembe: a család szeretete és az, hogy kitartással bármi sikerülhet. Hiszen álmaink elérésében igazából csak egy akadályunk van: mi saját magunk!

boldog-karacsonyt

Kívánom, hogy tűzz ki magad elé célokat Te is, legyen Neked is két darab ilyen „húszforintosod” – akár más tárgyak, emlékek formájában. Legyenek céljaid és valósítsd meg azokat. Viszont állj meg néha és értékeld azt, amit addig elértél és megszereztél; Tudd azt, hogy kik vannak melletted, kik azok, akiknek – ha csak részben is – köszönheted addigi sikereidet, róluk soha ne feledkezz meg! Tedd meg ezeket, mert hidd el, ezek nélkül elképzelhetetlen a fejlődés…

Higgy magadban és képességeidben, soha se gondolj arra, hogy valami „neked úgysem sikerülhet”. Bízom abban, hogy a Marketing112 eddig és ezután is társ lesz ebben a vállalkozó kedvű életedben.

Magam részéről annyit ígérhetek, hogy – kollégáimmal, partnereimmel együtt – a 2014-es évben is azon fogok dolgozni, hogy jól értesült légy az üzleti életben (kkv gazdasági portál), többet tudj a vállalkozáshoz szükséges eszközök használatáról (oktatás) és sikeresebben, hatékonyabban érd el, szólítsd meg célközönségedet kampányaiddal (marketing tanácsadás).

Békés Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Újévet kívánok Neked és szeretteidnek!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük