Különleges és ingyenes Google alkalmazásokolvasási idő 2 perc

Az elmúlt hetekben már sorra vettem a legismertebb Google alkalmazásokat, most néhány viccesebb és könnyedebb oldalt és programot gyűjtöttem össze Nektek, amit talán még kevésbé ismertek. A kedvenc „Googliságaim” következnek:-)

1. Google számológép

Tudtad? Ha beírsz egy matematikai műveletet a Google keresőjébe, akkor a Google kalkulátortól megtudod a megoldást!

Google számológép

Magát a kalkulátor grafikai felületét is használhatod,olyan, mintha egy számológépet használnál.

2. Keress és játssz!

http://www.agoogleaday.com oldalon játékra hív a Google! Lássuk, mennyire vagy jó „kereső”! Angol tudás szükséges a játékhoz!

Sok sikert!

Kép 5

3. Google kalóriaszámláló

A Google kalóriaszámlálója megmondja, hogy hány kalória van egy adott ételben, sőt, még a zsír, szénhidrát és fehérje tartalmát is számon tartja! Sajnos még csak az USA-ban működik, de reméljük, hamarosan nálunk is elérhető lesz!

4. Google Föld

Fedezd fel a világot, a Google Föld (http://www.google.hu/intl/hu/earth/) segítségével virtuális utazáson vehetsz részt. Csak töltsd le és bárhová eljuthatsz:-)

5. Google Mars

http://www.google.com/mars/ weboldalon a Mars térképét találod. Az adatok 2004-ben készített felvételekről származnak. A térkép színezett magassági, vizuális és infravörös változatban is megtekinthető. A Holdat is megnézheted hasonló módon ezen az oldalon: http://www.google.com/moon/.  A Google a Holdra lépés 36. évfordulóján mutatta be az oldalt.

6. Repülj a Google-vel! 

A népszerű repülőgép szimulátort is a Google Earth részeként éred el. A szimulátor használatához szükséges billentyű parancsokat pedig itt találod összegyűjtve: Billentyűparancsok   Bár az egyik legnépszerűbb a repülésszimulátor, más járművekkel is bejárhatod a „Google Földjét”. Az én kedvencem az autós szimulátor. Ha Te is szeretnéd virtuálisan vezetni a kis piros autót, próbáld ki!

Ez csak néhány a legjobb „Googliságok” közül, tartogatunk még érdekességeket a Google háza tájáról:-)

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük