Mi a kezdő vállalkozók legnagyobb ellensége?olvasási idő 3 perc

A tegnapi nap az Indexen megjelent egy sporttal kapcsolatos cikk, amely inspirált arra, hogy a német forrást átültessem a vállalkozói létbe, mert a sportolók és a vállalkozók között erőteljes párhuzamot lehet felfedezni. A legnagyobb kihívás mindkettő esetében a kitartás.

Nézzük tehát mi az a 10+1 tipp, amelyet ha a kezdő vállalkozók megfogadnak, könnyebben élik túl a kezdeti sikertelenségekkel együtt járó csalódást és kitartóbbakká válhatnak saját vállalkozásukat illetően:

1. Mielőtt vállalkozásba kezdesz, keress fel egy tapasztalt, profi marketing tanácsadót, aki megfelelő objektivitással tud segíteni eldönteni, hogy a kigondolt terméked/szolgáltatásod illetve azok pozicionálása piacképes-e?

2. Ne akard meghódítani 1 hét alatt a piacot és bár jó hatással van Rád, ha a piacvezetőhöz hasonlítod magadat, ne várd el, hogy a nagy eredmények is azonnal érkezzenek. Építkezz, fejlődj lépésről – lépésre!

3. A marketing stratégia megalkotásakor tűzzél ki olyan éves célokat, amelyek reálisak. Ha álmokat kergetsz, akkor csalódás lesz a vége, de ha olyan célokat definiálsz, amit képes vagy megvalósítani, akkor a sikerélményekből építkezve többre és többre leszel képes.

4. Keresd olyan emberek társaságát, akik hasonlóan gondolkoznak, mint Te és hasonló céljaik vannak. Keress magadnak szakmai szervezeteket, ahol hatékonyabban tudsz fejlődni, mint autodidakta módon.

5. A friss vállalkozói gondolkozáshoz, friss vállalkozói test is szükséges. Legalább heti 3 alkalommal, legalább 60 percet foglalkozz saját magaddal, lelkeddel, vedd számba eredményeidet, sikereidet és írd össze azt, amiben még fejlődnöd kell. Ne csak szakmai céljaid legyenek, hanem vedd tervbe a személyes lelki- mentális fejlődésedet is.

6. Adj a külsődre! Egy óra, egy cipő, egy öltöny és az állandó jól-szituált fellépés a minimum. Nem elég ha belül és a munkádban vagy igényes, kívülről is mutasd ezt.

7. Állj ellen az abbahagyás csábításának! A sikerek nem azonnal fognak jönni, készülj fel arra az időszakra is, amikor csak a kiadások jönnek, de a bevétel még nem.

8. Mindig vezess pontos tervet szakmai munkádat és pénzügyi helyzetedet tekintve és ügyelj arra, hogy ez a napi rutin részévé váljon. Az időmenedzsment, a napi tervezésnek köszönhetően sokkal koncentráltabban és ellenőrizhetőbben vezetheted vállalkozásodat!

9. Ha rossz kedved van, kapcsolj ki. Tedd félre a munkádat, sportolj vagy találkozz barátokkal. Vonatkoztass el egy kicsit a napi, vállalkozásodat érintő gondoktól. Ha 1-2 órát ki tudsz kapcsolni, utána igazoltan sokkal nagyobb erőbedobással tudod folytatni a munkát.

10. Ha beköszönt a siker (legyen akár az csak egy kis munka megnyerése), dicsérd és ajándékozd meg magadat. Ha ez egy masszázs, akkor masszázs. Ha ez egy új ruhadarab vagy egy wellness hétvége, akkor az. De legyen szabály: ha sikered van, díjazd magadat is!

+1. Ha nem sikerül elérnie a kitűzött célt, ne hibáztasd magadat, hanem elemezd ki, hogy mi vezethetett ahhoz, hogy nem jártál sikerrel. Ha megtalálod azt az összetevőt, ami felelős a kudarcért, legközelebb dupla eséllyel indulsz.

(forrás: Index, stern.de)

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük