Motiváció a munkádban- avagy mi visz előre nap mint nap?olvasási idő 3 perc

Téged mi hajt nap mint nap? Mi az, ami elegendő motivációt és lendületet ad minden reggel ahhoz, hogy folyamatosan teljesíts, hogy élvezd a kihívásokat, hogy energiával tele láss hozzá egy újabb projekthez, hogy a munkádban ne a keserűséget lásd, hanem a pörgést, az örömmel megvalósítandó feladatot?

A válaszok eltérőek…

Egyeseket a pénz, másokat a hírnév, az elismertség, a siker érzése, az értékteremtés, míg megint másokat a kihívás, a játék érzése motivál. Vannak, akik „muszájból”, míg mások az életet megélve és élvezve, szinte szórakozásból dolgoznak. Az ő motivációjuk más és más…

Te motivációban gazdag munkát végzel?

Vállalkozóként vagy marketingesként szerencsés helyzetben vagy, mert nem ugyanazokat a feladatokat végzed rutin szerűen napi nyolc órában egy asztal mögött ülve, hanem változatos és kreatív a munkád. Nem az motivál, hogyan élj túl egy újabb napot, hogy 5-kor kiessen a ceruza a kezedből és egy másik életet élhess. Ha mégis ebbe a csoportba tartozol, nem vagy kellően motivált és nem a megfelelő munkát végzed, hiszen nem tudsz benne kiteljesedni és sikereket elérni. Ha nem leled örömöd a munkádban, ha nincsenek folyamatos sikerélményeid, ha nem mutatsz fel teljesítményt, akkor nem kapsz elég lendületet és motiváló erőt a folytatáshoz. 

Mi motivál a munkádban?

Vizsgálatok szerint az egyik legnagyobb motiváló erő a büszkeség. Büszke lehetsz azért, mert egy adott céghez tartozol. Büszke lehetsz egy sikeres kampányra, az értékteremtésre, a cégednek termelt nyereségre….Büszkeség tölthet el egyetlen dicsérő szó miatt, vagy visszatekintve az elért eredmények kapcsán.

A pénz beszél?

Ha csak a pénz motivál, soha nem leszel igazán elégedett. Lehet, hogy meggazdagszol, de ha egyedül a pénz motivál, nem leled évekig örömöd a munkádban, és nem tudsz megújulni, lelkesedni, kiteljesedni. Ám ha azzal keresel pénzt, amiben örömödet leled, sokkal könnyebben indulnak a nehezebb napok is.

Megerősítés és sikerélmény

A megerősítések és a sikerélmények is a legerősebb motiváló tényezők közé tartoznak. Amikor érzed, érdemes dolgoznod, érdemes tovább csinálnod, véghezvinni a kitűzött célt. Engem e téma felvetésére az motivált, hogy a napokban egy magyar ajkú, külföldi cégnél jártam, ahol a Marketing112-t ajánlotta az egyik ott dolgozó marketinges, azt mesélte, milyen jó tanácsokat kap a blogban. Bár tudom, hogy milyen sokan olvastok minket hétről-hétre, és hogy egyre több  a határainkon túli olvasó is, mégis nagyon jó érzéssel töltött el, hogy sok száz kilométerre innen is ismertek és elismertek vagyunk.

motivacio-munkaban
Az út motivál vagy a cél?

A téma egy felvetés. Kíváncsi vagyok a Te véleményedre is, mi az, ami téged motivál nap, mint nap, mi az, ami neked jelenti azt a pluszt, amitől örömmel és lelkesedéssel dolgozol? Írd meg nekünk itt hozzászólásban, a Facebookon kommentben, vagy akár e-mailben is megteheted ezt! 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük