Marketing stratégia és marketing terv készítés

A Marketing112 fő profilja és kiemelt szolgáltatása, hogy kis- és középvállalkozások számára elkészítse azt a marketing stratégiát, azt az éves marketing tervet amellyel valóban megvalósíthatják a kitűzött céljaikat.

Mi a marketing stratégia célja?

Ennek a szolgáltatásunknak a fő célja, hogy mielőtt rövidebb – hosszabb távon elkezdünk Önnel dolgozni, egy elektronikusan és nyomtatottan is átadott marketing stratégiát készítsünk Önnek, és ezt egy marketing tervben foglaljuk össze. A marketing terv részletesen szól vállalkozása célkitűzéseiről, (koncepcionális) piaci- és marketing stratégiájáról, amely laikus számára is érthető alapossággal tartalmaz minden részletet a vállalkozás arculatától kezdve, a pozicionáláson át egészen a konkrét kampányötletekig.

Ez a marketing terv készülhet a „nulláról”, de készülhet az Ön aktuális marketing tervének felülvizsgálatával és átalakításával is. A szolgáltatás tartalmaz egy, 1 éves marketing megvalósítási tervet is, amely szinte egy kész forgatókönyv, hogy Önnek illetve munkatársainak mit kell tennie ahhoz, hogy elérje a célját.

A marketing stratégia kidolgozásának, és a marketing terv elkészítésének a célja, hogy vállalkozását, mint márkát megteremtsük. Megtervezzük, mitől lesz a vállalkozása más, érdekesebb, izgalmasabb, mint a többi versenytárs. Megismerjük a célközönséget, meghatározzuk az őket megszólító marketing eszközöket, és felállítsuk az Ön marketing rendszerét, amely tervezett, mérhető és eredményorientált. Jól hangzik, ugye?

Miért szükséges Önnek egy jó marketing terv / marketing stratégia?

 1. Mert profitra váltható eredményeket csak egy teljesen részletes, elemi lépésekben definiált  marketing stratégiával és marketing tervezéssel érhet el.
  .
 2. Mert egy marketing stratégia, egy marketing terv konkrétan meghatározza, hogy mikor mit, hogyan, milyen költségekkel kell tennie az elérni kívánt cél érdekében.
  .
 3. Mert egy marketing terv egy olyan forgatókönyv, amiből egyedül, de egy csapattal közösen is dolgozhat.

Milyen lényeges elemekre terjed ki a marketing stratégia ?

A marketing stratégia a legjobb piaci gyakorlat, és a saját KKV-piaci tapasztalatunk együtteséből kidolgozott “Miklovicz-módszertanával” készül el, amely pár órás személyes interjú és folyamatos egyeztetésekkel egybekötött háttérmunka során az alábbiakra tér ki:

 • Rövid- és hosszú távú stratégiai célok meghatározása a cég vezetőivel korábban egyeztetettek alapján.
 • A vállalkozás küldetése, szlogen kitalálása.
 • A vállalkozás profiljának, termékének/szolgáltatásának pozicionálása.
 • Arculat, márkanevek, jogi- és adatvédelmi javaslatok.
 • A vállalkozás SWOT (gyengeség, erősség, lehetőségek, veszélyek) analízise.
 • Belépő termék (vagy szolgáltatás), termékpiramis, termékkínálat és termékszegmentáció meghatározása.
 • Termék- és szolgáltatás fejlesztésének életciklusa, garancia, jótállási javaslatok.
 • Árpolitika, árképzés, árszegmentációs javaslatok.
 • Ügyfélszerző kedvezmények, akciók, kosárérték-növelő megoldások kidolgozása.
 • Célközönség meghatározása, vásárlók elemzése- profilozás.
 • Versenytársak, konkurensek teljeskörű elemzése.
 • Lehetséges stratégiai- és keresztmarketing partnerek felkutatása, ajánlása.
 • A célközönség elérése leginkább alkalmas marketingeszközök ajánlása és részletes bemutatása.
 • A vállalkozás marketingrendszerének ábrázolása folyamatábrán.
 • Promóciók, kampányok, egészen pontos kidolgozása – költségtervezéssel.

Mire fogja használni a marketing tervet?

A marketing stratégiáját is tükröző marketing terve lényegében egy olyan forgatókönyv, amely a vállalkozásának alaptulajdonságaitól kezdve egy 1 éves marketing- és reklám megvalósítási tervet ad vállalkozása kezébe. Ez egy olyan útmutató, amit lényegében csak meg kell valósítania.

Dolgozhat Ön egyedül, de dolgozhat akár egy 80 fős csapattal is, a marketing stratégia mindenkinek egy alapreferencia, amely minden munkatársnak a munkáját meghatározza.

A marketing stratégia és a marketing terv 1 évre készül, konkrét megvalósítandó lépéseket határoz meg. Bár minden részletre kiterjed, 6 havonta javasolt a felülvizsgálata, amelyben mi továbbra is partnerei leszünk Önnek.

Mibe kerül egy marketing stratégia elkészítése?

A marketing stratégia és a marketing terv elkészítése körülbelül 20 munkanapot igényel, amely alatt számos személyes interjúra is szükség van, piackutatást végzünk, és megkeressük azokat az identitásokat, piaci pozicionálást, amelyeket kihasználva, és kommunikálva elérheti a cége a kitűzött célokat. A marketing stratégia és marketing terv készítés munkadíjára minden esetben egyedi ajánlatot adunk, de általában 300 000 Ft -tól lehet kalkulálni iparágtól és az első megbeszélés során megismert helyzet alapján. A marketing terv a vállalkozás méretétől és összetettségétől függően egy 50-100 oldalas dokumentáció. A vállalkozás egyik legfontosabb információs vagyona, befektetése.

A marketing stratégia és a hozzá kapcsolódó marketing terv minden vállalkozás alapdokumentuma, az a forgatókönyv, amely a céget a sikerhez vezeti. Ez egy befektetés, minden esetben ez az első dolog, amit tanácsolunk egy érdeklődőnek.

Kinek ajánljuk a marketing stratégia megalkotását, a marketing terv elkészítését?

Röviden: minden tudatos és igényes vállalkozásnak! Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak, akik még nem rendelkeznek dokumentált és minden részletre kiterjedő marketing stratégiával vagy igen, de nem elégedett cége jelenlegi teljesítményével és belátják, hogy egy ilyen lépésre lebontott forgatókönyv nélkül céltalan, nem hatékony és költséges a vállalkozás marketing tevékenysége, az egész vállalkozás operatív működtetése.

Meglévő marketingtevékenység felülvizsgálata

A Marketing112 a legjobb piaci gyakorlat, és a saját KKV-piaci tapasztalatunk együtteséből kidolgozott “Miklovicz-módszertanával” képes arra, hogy felülvizsgálja vállalkozásának jelenlegi marketingtevékenységét, marketingkommunikációját és azonosítsa azokat a területeket, ahol fejlesztésre van szükség. Nem csak azt mondjuk meg, hol kell fejleszteni, hanem azt is, hogyan.

A marketing felülvizsgálatra kérjen ajánlatot Kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.