Hogyan? Facebook oldal rajongók szerzése

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Ahhoz, hogy a Facebook oldalunknak rajongókat tudjunk szerezni, ismernünk kell azt, hogy miért csatlakoznak egy oldalhoz a rajongók, milyen tartalmat vagy előnyt várnak el a “lájkukért” cserébe. A MediaQ egy friss felmérése szerint az alábbiak ösztönzik a Facebook felhasználókat, hogy Facebook oldalunk rajongóivá váljanak:

  • 54,2% – Hasznos információhoz juthatok
  • 43,4% – Nyereményjáték miatt
  • 41,9% – Érdekelt az oldal/csoport közössége
  • 40,2% – Szeretem az adott terméket
  • 39,2 – Érdekességeket tesz közzé az oldal

A Facebook oldal rajongók szerzésére irányuló kérdés további válaszai:

Facebook oldal rajongók szerzése

Így: Facebook oldal rajongók szerzése

Jól látható az is, hogy három nagy szempont miatt lesz valakiből Facebook oldal rajongó: termék, kedvezmény és információ. Az pedig teljesen releváns, hogy ha az adott követő érdeklődik a termékünk iránt, akkor a hozzá hasonló közösség is érdekli.

Most pedig, hogy tudjuk, mi kell ahhoz, hogy Facebook oldalunk több rajongót szerezzen, gondoljuk át Facebook-marketing stratégiánkat és ne csak arra koncentráljuk, milyen Facebook smile jeleket használunk.

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.