50%-os konverzió növekedés egy 1 perces változtatás után

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Ez a hét a konverziónövelés hete. A mai nap egy olyan egyszerű marketing tippet adok, amivel Te is megduplázhatod a weboldalon elért konverzióid számát. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Aki írt már szöveget a weboldalára, sőt még tesztelte is azt, az tudja, hogy mekkora különbséget jelent egy-egy címsor átfogalmazása. A címsor az az elem az oldalon, amely elsők közt kommunikál a látogatóval, amellyel az elsőként irányíthatjuk, befolyásolhatjuk a látogató cselekvését, érzelmeit, gondolatait. Egy jó szövegíró aranyat ér a cégnél!

Marketing szövegírás.
Az általam példának felhozott eset (melynek részleteit majd az idén megjelenő könyvemben publikálom) egy online, gyorsan létrehozható weboldalakat kínáló céggel történt meg. Két címsort teszteltek az érkező oldalon (landing page), amelyek az alábbiak voltak:

 1. Az üzletek online gyorsabban növekednek!
 2. Csinálj egy weboldalt az üzletednek!

Szerinted melyik szövegváltozattal értek el nagyobb konverziót – pontosan 50%-al többet, mint a másikkal? Ha a másodikra tippeltél, akkor nyertél. Igen, ez az egyetlen címsor változás elég volt ahhoz, hogy 50%-os konverziónövekedést érjenek el. Vajon miért?

marketing mesterkurzus , Google Analytics mesterkurzus

.A titok abban rejlik, hogy a felhasználók az esetek többségében “szeretik” ha megmondják, hogy mit csináljanak az oldalon, ha megmondjuk nekik, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy megkapjanak valamit. Mivel ez egy érkező oldal, egy regisztrációs űrlapot tartalmazó landing oldal; Nem azt kell tényként közölni, hogy az online üzletek gyorsabban növekednek (az megfér a címsor alatti érvelésben és ma már amúgy is nyilvánvaló), hanem fel kell szólítani őket, hogy regisztráljanak: jelen esetben hozzanak létre üzletüknek egy weboldalt.

A weboldalad különböző verzióinak a tesztelését a Google ingyenes eszközével (Website Optimizer) végezheted el.

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Tagged with:
5 comments on “50%-os konverzió növekedés egy 1 perces változtatás után
 1. Gróf Ákos szerint:

  Kár, hogy magyar esettanulmány nincs a konverzióról. Persze, azért ez is érdekes és lehet tanulni belőle. Csak tudod, a magyar eredmény közelebb áll az emberekhez. Talán jobban el is hiszik. (Tapasztalatból mondom.)

  Ákos

 2. @Ákos: De van! Jövő héten még foglalkozunk ezzel és akkor lesz magyar esettanulmány is.

 3. Gróf Ákos szerint:

  Köszi Norbi!

  Ez jó hír. Bíztam benned:)
  Üdv:
  Ákos

 4. Kemenes Ferenc szerint:

  Szuper ez a bejegyzés!
  Olyat hogyan csinálhatok, hogy e-mail hírlevélbe beillesztek egy képet, amire kattintva elindul egy videó, vagyis a kép igazából egy hivatkozást takar?

 5. @Ferenc: Ha közvetlenül a levelezőbe szeretnéd, akkor csak a gmail-youtube videó párosítással látok esélyt (bár ezt is le kellene tesztelni). Ha csak az a cél, hogy kép legyen linkelve egy weboldalon vagy videómegosztón elhelyezett linkre, ezt bármikor megtudod tenni a levél szerkesztésekor. Írd meg ide a részleteket, ha valamiben elakadnál: te[kukac]marketing112.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.