50%-os konverzió növekedés egy 1 perces változtatás utánolvasási idő 2 perc

Ez a hét a konverziónövelés hete. A mai nap egy olyan egyszerű marketing tippet adok, amivel Te is megduplázhatod a weboldalon elért konverzióid számát. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Aki írt már szöveget a weboldalára, sőt még tesztelte is azt, az tudja, hogy mekkora különbséget jelent egy-egy címsor átfogalmazása. A címsor az az elem az oldalon, amely elsők közt kommunikál a látogatóval, amellyel az elsőként irányíthatjuk, befolyásolhatjuk a látogató cselekvését, érzelmeit, gondolatait. Egy jó szövegíró aranyat ér a cégnél!

Marketing szövegírás.
Az általam példának felhozott eset (melynek részleteit majd az idén megjelenő könyvemben publikálom) egy online, gyorsan létrehozható weboldalakat kínáló céggel történt meg. Két címsort teszteltek az érkező oldalon (landing page), amelyek az alábbiak voltak:

  1. Az üzletek online gyorsabban növekednek!
  2. Csinálj egy weboldalt az üzletednek!

Szerinted melyik szövegváltozattal értek el nagyobb konverziót – pontosan 50%-al többet, mint a másikkal? Ha a másodikra tippeltél, akkor nyertél. Igen, ez az egyetlen címsor változás elég volt ahhoz, hogy 50%-os konverziónövekedést érjenek el. Vajon miért?

marketing mesterkurzus , Google Analytics mesterkurzus

.A titok abban rejlik, hogy a felhasználók az esetek többségében „szeretik” ha megmondják, hogy mit csináljanak az oldalon, ha megmondjuk nekik, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy megkapjanak valamit. Mivel ez egy érkező oldal, egy regisztrációs űrlapot tartalmazó landing oldal; Nem azt kell tényként közölni, hogy az online üzletek gyorsabban növekednek (az megfér a címsor alatti érvelésben és ma már amúgy is nyilvánvaló), hanem fel kell szólítani őket, hogy regisztráljanak: jelen esetben hozzanak létre üzletüknek egy weboldalt.

A weboldalad különböző verzióinak a tesztelését a Google ingyenes eszközével (Website Optimizer) végezheted el.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük