11 titok, hogyan legyél gazdag, sikeres és boldogolvasási idő 7 perc

Már mindet tudod?

Annak ellenére, hogy a „gazdagságot” mindannyian máshogy határozzuk meg – a legfontosabb tényező, legalábbis egy bizonyos fokig a vagyon. És még sikeresnek is szeretnénk magunkat érezni. Nem kell sok pénz ahhoz, hogy sikeres légy. Valamint határozottan szeretnénk boldogok, lenni. Neked megvan mind a három? Persze, nem könnyű, de lehetséges, Íme, a Inc.com által összeállított 11 hasznos tanács amely hozzásegíthet mindenhez. 

1. Ne összpontosíts a pénzre

Habár ez nagy ellentmondásnak hangzik, de ez a görcsös fókuszálás elvonhatja a figyelmedet azokról a dolgokról, amelyek valóban hozzájárulhatnának ahhoz, hogy építhesd és növelhesd a jólétedet. Tehát válts perspektívát. Lásd be, hogy a pénz nem az elsődleges cél, hanem csak a mellékterméke annak, ha megfelelő dolgokat teszel.

kivalasztas

kép forrás: blog.szta.hu

2. Figyeld meg, hány embernek segítesz, még ha csak egy kicsit is

A legsikeresebb emberek, akiket ismerek – mind anyagilag, mind más egyéb módon – meglepően segítőkészek. Hihetetlenül jól megértik egymást más emberekkel és segítik őket céljaik elérésében. Tudják, hogy a sikerük végső soron a körülöttük lévő emberek sikerén alapszik. Tehát keményen dolgoznak azon, hogy másokat is sikeressé tegyenek: az alkalmazottaikat, az ügyfeleiket, a beszállítóikat, és a szolgáltatókat… mert tudják, ha ők meg tudják tenni, akkor a saját sikereik fognak következni. És ha építenek egy vállalkozást – vagy karriert – igazán büszkék lehetnek.

3. Ne gondolj a pénzre, gondolkodj a szolgáltatásról

Amikor csak néhány vásárlód van és az a célod, hogy sok pénzed legyen, meg kell találnod a módját annak, hogyan préselheted ki az utolsó dollárt is az adás-vételből. De ha megtanulod, hogyan szolgálhatsz millió másik embert is, akkor más előnyhöz is juthatsz. A szóbeszéd rendkívül felnagyíthat. A visszajelzések, amiket kapsz, egyre nagyobb ütemben nőnek – és ez egy remek lehetőség neked, hogy javíthasd a terméked vagy szolgáltatásod. Egyre több alkalmazottat foglalkoztathatsz és gazdálkodhatsz a tapasztalataikból és képességeikből. És idővel a vállalkozásod, valami olyasmivé válik, amiről álmodni sem mertél volna – mert a fogyasztóid és a munkatársaid olyan területekre visznek, amiket eddig el sem tudtál képzelni.

4. A pénzkeresés az útja annak, hogy még több dolgot csinálhass

Általánosságban elmondható, hogy az embereknek két típusa van. Az egyik, akik azért csinálnak dolgokat, mert pénzt szeretnének belőle; a legtöbb dolog, amit tesznek, azért csinálják, hogy még több pénzük legyen. Amit tesznek, nem igazán számít nekik – addig csinálnak valamit, ameddig az jövedelmező számukra. Az emberek másik típusa azért szeretne pénzhez jutni, mert az lehetővé teszi számukra, hogy még több dolgot csinálhassanak. Javítani szeretnének a termékeiket. Növelni akarják a termékvonalukat. Egy másik könyvet szeretnének írni, rögzíteni szeretnének egy másik számot is vagy készíteni szeretnének egy másik filmet. Szeretik, amit csinálnak, és látják, hogy az ebből származó pénz lehetőséget nyújt arra, hogy még többet csinálhassák azt, amit szeretnek. Arról álmodoznak, hogy felépítenek egy vállalkozást, ami lehetővé teszi a legjobb dolgokat… és a pénz keresés az álom üzemanyaga, amely megépíti a céget, amit szeretnének. Ahogy Walt Disney mondta, „Nem azért csinálunk filmeket, hogy pénzünk legyen belőle, pénzt keresünk, hogy még több filmet csinálhassunk.”

5. Találd meg az örömöd mások sikerében

A nagyszerű üzleti csapatok nyernek, mert a legtehetségesebb tagjaik hajlandóak áldozatokat hozni, hogy másokat boldoggá tegyenek. A nagy csapatokat a munkavállalók alkotják, akik segítik egymást, ismerik a feladataikat, félreteszik a személyes céljaikat, és a csapat sikerét minden más elé helyezik. Honnan származik ez a fajta hozzáállás? Tőled. Szinte minden igazán sikeres vállalkozó nagy boldogságot érez, a munkatárs és az ügyfelek sikereinek köszönhetően.

6. Csináld méltósággal és tisztelettel

Biztosítsd a munkatársaidat magasabb fizetéssel, jobb előnyökkel és nagyobb lehetőségekkel, mert ez minden bizonnyal a legfontosabb számukra. Nélkülözhetetlen, hogy az igazán sikeres vállalkozók biztosítsák a dolgozóiknak, ügyfeleiknek, beszállítóiknak – és mindenkinek, akikkel találkoznak – a méltóságot.

7. Csinálj egy dolgot jobban…

Keress egy dolgot, amiben jobb vagy, mint a legtöbb ember. Csak egy dolgot. Megszállottan összpontosíts arra az egy dologra, amit csinálsz. Dolgozz. Eddz. Tanulj. Gyakorolj. Becsüld meg. Finomíts rajta. Légy kíméletlenül kritikus magaddal szemben, ne a mazochista értelemben, de ezzel késztesd magad, hogy folytasd a munkát, hogy javítsd minden szempontból azt az egy dolgot. A pénzügyileg sikeres emberek legalább egy dologban jobbak, mint majdnem mindenki körülöttük.

8. Ezután sorold fel az embereket, ebben az egy dologban…

Hogyan választottad ki őket? Hogyan határoztad meg, hogy ki volt a legjobb? Hogyan mérted a sikereiket? Használd ezeket a kritériumokat, így nyomon követheted a saját előrejutásod. Ha fejlesztő vagy, ez a kritérium lehet azoknak az embereknek a száma, akik használják a szoftvered. Ha cégvezető vagy, ez lehet azoknak az embereknek a száma, akiket mentorálsz, hogy elérjék a céljaikat. Ha online kiskereskedő vagy, ez lehet az átváltási arány, vagy a tranzakciónkénti értékesítés vagy a pontos szállítás…. Ne csak csodáld a sikeres embereket. Vizsgáld meg közelebbről, hogy mi teszi őket sikeressé.

9. Aztán csináld még jobban azt, amihez a legjobban értesz

Egy másik előnye a csapat építésnek, az, hogy lehetővé teszi, hogy többet foglalkozhass azzal, amihez a legjobban értesz. Mondd, hogy jó vagy az értékesítésben. Miért foglalkozz adminisztrációs feladatokkal, amikor hasznosabb, ha az idődet a vásárlókkal töltöd? Vagy talán nagyon jó vagy a folyamatok megalkotásában. Miért töltenéd az idődet social-media kampányok kezelésével, amikor foglalkozhatnál a disztribúciós csatornák leegyszerűsítésén is? A legsikeresebb emberek megtalálják a módját, hogyan csinálhatnának többet abból, amiben jók… és kevesebbet minden másból.

10. Kitartóan kövesd a saját fejlődésed

Talán a fejlődésedet mérheted abban, hogy hány embernek segítesz. Talán abban, hogy hány ügyfelet szolgálsz ki. Talán akkor ismered fel a saját fejlődésed, ha leellenőrzöd a kulcslépéseket az utadon, hogy a világ legjobb dolgát válaszd.

11. Építs rutinokat magad köré, ez biztosítja a sikered

Soha ne felejtsük el, hogy a cél elérése a rutinon alapszik. Tegyük fel, hogy szeretnél írni egy 300 oldalas könyvet. Ez a célod. A rendszered, hogy elérd a célod az, hogy naponta 4 oldalt írsz – ez a rutinod. Ha a célodra gondolsz, nem egy befejezett kéziratot kapsz, de hűen kitartasz a rutinod mellett.

Vagy tegyük fel, azt szeretnéd, hogy legyen 50 új ügyfeled. Ez a célod; a rutinod az, hogy felveszed a kapcsolatot bizonyos számú vezetővel naponta, ellenőrzöd a bizonyos számú már meglévő ügyfeledet, kontaktot teremtesz a potenciális ügyfeleiddel… a rutinod az, amit tenni fogsz, kudarc nélkül, mely hozzájárul ahhoz, hogy elérd a céljaidat.

És talán anélkül, hogy bárki is észrevenné, gazdag leszel – és ami még fontosabb, sokkal boldogabb is, mert tudni fogod, hogyan jutottál el ide.

 

Related Posts