Jelige: anyabarát munkahelyolvasási idő 3 perc

Ismét szerda van, a nőké a terep. Ma megosztok egy személyes történetet. Két és fél éves volt a lányom, amikor egy igazán nagyszerű munkalehetőséget találtam. Nagyon jó munkahely, szuper beosztás, magas fizetés. Kétszáz jelentkező közül, ki tudja már hány körön keresztül, bekerültem  az utolsó három jelölt közé, akik a nagyfőnök elé járultak. Álmaim állása volt és nagyon közel álltam a célhoz. Talán ezért is volt annyira bántó, hogy nem szakmai okok miatt utasítottak vissza, hanem sokkal nagyobb pofont kaptam: a gyerek volt az oka. Nos, igaza volt abban a velem szemben ülő szintén anyuka vezetőnek, hogy a gyerek kicsi és sokat lesz beteg, hiszen valóban így történt….és igaza volt abban is, hogy én fogok otthon maradni vele, mert ez többnyire (97%) tényleg így volt, de úgy gondolom, amikor erre alapozva hozta meg a döntését, néhány dologra nem gondolt.

Munkába visszatérő nők

– Egy GYED-ről, GYES-ről visszatérő nő valóban dolgozni akar! Otthon töltött kettő, három vagy akár négy, öt évet és szeretne újra munkába állni. Nem feltétlenül csak az anyagi javak miatt, hanem fontos számára, hogy hasznos legyen, felnőttek között töltse a napjait, szakmailag elismerjék.

– A legtöbb kisgyermekes anyuka bizonyítani akar. Meg akarják mutatni, hogy ők is teljes értékű munkavállalók és ezért mindent megtesznek. Szorgalmasak és kitartóak.

– A kisgyermekes anyukák meghálálják a feléjük irányuló bizalmat. Nem keresnek másik állást, hanem a biztonságra törekszenek és elégedettek a meglévő állásukkal.

– Egy anya más szemmel nézi a világot. Sok mindenre mélyebb rálátása van, amit a munkájában is kamatoztathat.

Persze, nagy pofon volt a néhány évvel ezelőtti személyes eset, de sokat tanultam belőle és szeretném, ha mások is tanulhatnának ebből. Nem vagy kevesebb, vagy rosszabb, csak mert anya vagy, sőt, néhány területen, te sokkal többet érsz!

Fontos, hogy  legyél tisztában az értékeiddel és ne hagyd, hogy egy-egy negatív eset elbizonytalanítson. Akinek volt már kisgyermeke, tudja jól, hogy a gyerek bizony beteg lesz és sokszor lesz szünet is az oviban / iskolában. De azt is tudja, hogy Te, női munkaerőként milyen sokat tudsz letenni az asztalra, ha hagyja, hogy megmutasd ezt.

dolgozó anya kisgyerekkel
Egy nagy cuppanós anyának minden reggel és jól kezdődik a munkanap:-)

A mai blogot gondolatébresztőnek szánjuk…Írjátok meg, tapasztaltatok-e már hasonlót és hogy mit gondoltok a kisgyermekes anyák foglalkoztatásáról!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük