Ismerd meg: A Google-t!olvasási idő 4 perc

Gondolkodtál már azon, mit is takar a Google név? Vajon hány ember dolgozik azon nap mint nap, hogy mi, felhasználók, élvezhessük a Google által nyújtott lehetőségeket? Kik állnak a cég mögött?

Régóta érik bennem egy poszt a nagy keresőóriásról, a Gyakornokok című film kapcsán pedig azt hiszem, nincs is jobb alkalom a Google bemutatására. Ha még nem láttad a filmet, nézd meg, érdemes! Bár a film maga a fantázia szüleménye, mégis lefest elénk egy képet arról, amire talán Te is gondoltál már, milyen lehet a nagy Google-nél dolgozni.

Amit érdemes tudnod a Google-ről

Egy kis cégtörténet:

 • A Google alapítói, Larry Page és Sergey Brin 1995-ben ismerték meg egymást a Stanfordban, az egyetemen. Egy évvel később elkészítettek egy keresőmotort (BackRub), ami a Google elődje.
 • A Google név a „googol” matematikai kifejezésből jött létre, amely egy egyest és utána száz nullát jelent. A Google Inc. 1998-ban jött létre, amikor a Sun társalapítója, Andy Bechtolsheim kiállított egy 100 000 dolláros csekket a két fiatal részére.
 • Az AdWordsöt 2000-ben vezették be, nyilván mondanom sem kell, hogy ma már szinte rá sem lehetne ismerni az egykori hirdetési felületre.
 • A Gmailt 2004 óta használhatjuk.
 • 2006-ban felvásárolta a Google a YouTube-ot. Mára a weboldalra percenként 60 órányi videót töltenek fel! Hihetetlen mennyiség….
 • 2008. szeptember 2 óta használhatod a Google böngészőjét, a Chrome-ot
 • 2011. júniusban indult el a Google+

Google logója

Álommeló a Google-nél

Szerte a világon 30 ezer ember dolgozik a Google-nek, 40 országban, összesen 70 irodában. A Google-t a világ legjobb munkahelyei között tartják számon. Nem is csoda, íme néhány közkedvelt jellemző (persze nem minden országban így működik, de én most a legvonzóbbakat gyűjtöttem ki)

 • céges edzőterem és ajándék masszás utalványok munkád jutalmazásául
 • Corporate Concierge, avagy a csapat, aki elvégzi helyetted a mindennapos apró-cseprő dolgaidat, hogy ne vegyék el az idődet. Ilyen a bevásárlás, kocsimosás, ruhatisztítás
 •  Ingyen étel és ital vár egész nap, ráadásul nagyon jó szakácsok főznek a Google-s alkalmazottakra. A Google főhadiszállásán több, mint 20 étterem van.
 • A meglévő szabadnapok mellett 3 hónap fizetés nélküli szabadságot is kivehetsz, ha a Google-nek dolgozol
 • Ha Amerikában a Google dolgozója meghal, az özvegyének a Google tíz évig fizeti a havi bérének felét. Az árván maradt gyerekeknek havi ezer dollárt ad a cég.

És ez csak néhány a hihetetlen jól hangzó kedvezmények és juttatások közül, amit a Google kínál. És akkor nézzük, milyen a munkakörnyezet….

Az én kedvencem a Google Tel Aviv-ban található irodája, erről mutatok egy összeállítást:

Te is szeretnél a Google-nél dolgozni?

Itt vannak az aktuális nyitott pozíciók, szerte a világban: http://www.google.hu/about/jobs/

Persze tudnod kell, ahhoz, hogy felhasználóként Te nap mint nap élvezhesd a Google által nyújtott szolgáltatásokat, a Google fejlesztői és munkatársai, akik magasan képzett emberek, nagyon sokat dolgoznak. Nem minden a vonzó külcsín, aki a Google-nél dolgozik, hidd el, nem az ingyen ebéd és a csocsóasztal miatt teszi ezt! A Google-nél dolgozók azonosulnak a cég hitvallásával:

A Google küldetése az, hogy a világ információit rendszerbe szervezze, és mindenki számára elérhetővé és hasznossá tegye.

Remélem, tetszett a bemutatóm, ha igen, hozok még sok érdekes történetet és képet a Google háza tájáról Nektek!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük