Stratégiai napot mindenkinek!olvasási idő 2 perc

A mai részben egy – a céged vezetése szempontjából – nagyon hatásos és ajánlott dologgal fogunk foglalkozni. Az én meglátásom szerint azoknál a cégeknél, akik nagyon jól működnek és nagyon hatékonyan működnek (ez természetesen meglátszik az árbevételükben is), az az egyik közös, hogy nagyon odafigyelnek arra….

, hogy minden feladatról, minden érintett a megfelelő módon tájékoztatva legyen és a feladatokat időben utánkövessék (angol üzleti nyelvben „follow-up”-nak szokták hívni).

Megfelelő módon meglegyen beszélve a feladat, megfelelő módon delegálva legyen a feladat és megfelelő módon kontrollálva legyen az a feladat. Ez a hármas garantálja a feladatot!

Mi köze ennek a KKV-szektorhoz?

Attól függetlenül, hogy Te akár kicsi vagy méretben, szervezetileg (például csak egy alvállalkozó programozód van), Te is tarthatsz stratégiai napot, stratégiai megbeszélést rendszeresen!

De mondok jobbat: Ha még kicsi vagy, Te egymagad is tarthatsz stratégiai megbeszélést. Ez nem vicc!

Két fajtáját különböztetem meg ezeknek a megbeszéléseknek:

  • heti stratégiai megbeszélés : heti feladatok  átbeszélése, új feladatok/leadek delegálása, esetleges problémák megbeszélése/delegálása. (Hetente végezzük, a teljes csapattal)
  • vezetői stratégiai megbeszélés : vezetőknek, független helyen, cégtelefon lekapcsol – téma: a céget érintő stratégiai kérdések. (Havonta vagy negyedévente végezzük, a vezetők részvételével)

Ez a videó nem is szól másról, csak arról, hogy nyomatékosítsa benne, hogy ilyen heti és vezetői, stratégiai megbeszélést te is vezessd be – ha eddig nem tetted volna.

Mit nyerhetsz vele? Kontrollált környezetet, kontrollált feladatokat, munkatársakat, leadeket és rendet.

Egy cégben a rend pedig a fejlődést ágyazza meg.

Ami még fontos, hogy ehhez érdemes egy feladat/projekt kezelő szoftvert is beszerezned, mi erre a MiniCRM-t javasoljuk.

További részletek a videóban:

Következő részben:

Marketing- és üzleti könyvek, amelyek hatással voltak rám (2019.05.23.)

Technikai névjegy:

Kamera: Samsung S6

Mikrofon: Rode SmartLav+

Megvilágítás: Mikrosat RL-18

Előkészület: 5 perc

Nyers-felvétel: 10 perc

Vágás: 10 perc (Vágások száma: ~5). Vágószoftver: Sony Vegas Pro 13

Blog, publikálás: 30 perc

A rész tapasztalata: Nem csíptettem fel a mikrofont, hanem előttem volt egy mini-tartón, ez minőségi hibákhoz vezetett. Másrészről ez az első rész, amit nem aznap vettem fel, mert rájöttem: videózásnál előre kell dolgozni. Nagy felismerés!

Related Posts