Ha ezt a marketing eszközt nem használod, zárd be a boltot!

FIGYELEM! Ez a bejegyzés elavult lehet, mert már több, mint 1 éves. Ha érdekel a téma és konkrét kérdésed van, kérdezz minket a KAPCSOLAT menüponton keresztül.

Van egyetlen egy olyan eszköz a vállalkozásodban, ami ha nincs, akkor lehet akármilyen jó a marketinged, csak gyorsabban fogod elérni, hogy rájöjjenek: hiteltelen vagy, a terméked gyenge minőségű, a szolgáltatásod “kókler”. Ez a dolog pedig nem más, mint a garancia. Már írtam erről kicsit más megközelítésben, de most más oldalról is szeretném körüljárni.

A garancia az, amivel kimutatod, hogy mennyire hiszel magadban, a termékedben, az általad biztosított minőségben. A garancia magabiztosságot és versenyelőnyt jelent. Ahogy járok – kelek az országban, meglepődve látom, hogy egyes garanciák mennyire működnek, mennyire nagy biztonságot adnak a vásárlóknak és sokszor épp ezen múlik, hogy hol – kinél vásárolnak.

A garancia Téged pozicionál. A mai világban nem nagyon szeretnek a szolgáltatók, gyártók meglepő garanciát adni, pedig minél meglepőbb a garanciád, annál nagyobb előnyt fogsz majd élvezni ajánlat adásakor: ha fogorvos vagy, garantálj fájdalommentes tömést. Ha autómosó, akkor vállalhatsz esőgaranciát. A garancia mindig álljon kapcsolatban a termékkel, szolgáltatással szemben felállított legnagyobb félelemmel. Elő a kreativitást!

A garancia kirobbant téged az árversenyből. Nem kell akcióznod, nem kell kedvezményeket adni. Egyszerűen ki kell találnod egy olyan garanciát, amitől leesik az ügyfeleid álla. Ez azonnal magyarázat lesz, hogy miért szállsz árversenybe. Hidd el ez szimpatikus!

Neked van garanciád? Elég meglepő? Elvégzi a fent látható feladatokat? Na és mi a helyzet a konkurenseid garanciáival?

Magáról a garanciáról, a pszichológiájáról itt is írtam, olvasd el ezt is.

A Marketing112 vezető tanácsadója, az ügynökség tulajdonosa. Kis- és középvállalkozási marketingstratéga. Fő erősségei: marketingtervezés, marketingstratégia, márkakommunikáció. Norbert a Magyar Marketing Fesztivál főszervezője is, ez Magyarország legnagyobb, kkv-marketingtrendekkel foglalkozó üzleti fesztiválja.

Tagged with:
One comment on “Ha ezt a marketing eszközt nem használod, zárd be a boltot!
  1. Egyetértek.
    Évek óta alkalmazzuk a MrSale-ben a korlátlan 100%-os visszafizetési garanciát és sok esetben ez juttatja el a vásárlót a döntéshez.
    http://www.mrsale.net/szazszazalekos_visszafizetesi_garancia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.