3 instant tipp a videomarketing elkezdéséhezolvasási idő 4 perc

A videómarketing sokat hozhat a konyhára. Évek óta marketing trend (írtam már róla többször), egy olyan marketing eszköz, amellyel nem csak a szakértői státuszodat növelheted, de a céged, szolgáltatásod, termékeid ismertségét is. Íme három instant, azonnal megvalósítható tanács, hogy jobb videómarketingessé válj. Vajda László videólogussal beszélgettünk.

Videómarketing: Csináld rendszeresen!

A videómarketing első aranyszabálya, hogy ha elkezded, csináld rendszeresen. Gondold át milyen rendszerességgel tudsz videókat gyártani és publikálni, de az rendszeres legyen, hogy a közönséged is tudjon vele számolni. A “Néha – néha” videók nem hatékonyak videómarketing stratégia szempontjából.

Vajda László videómarketing-szakértő azt javasolja, hogy ha valaki nem tud az év minden napján vagy minden hetén fix időt a videómarketingre szánni, gondolkodjon úgynevezett “évadokban”, ami náluk is egy bevált stratégia.

Ők például a saját videókommunikációjukban, az első évadban inkább kedvcsináló, könnyed, rövid módon beszéltek a videómarketingről, a videózásról. A most induló 2. évadban pedig a mostanában készült projekteket beszélték ki. A sorozat nevet is kapott: “Üzleti videó kibeszélő”. Ezek már hosszabb, szakmai érdekességeket is tartalmazó részek.

(Akit érdekel, megtalálja az https://uzleti.videologia.hu/blog oldalon. Az első rész pont a Kulcsár Akadémiáról szól, ahol a tudásátadás és a videózás kapcsolatáról is szó esik.)

A cikk az alábbi – teljes hosszában megnézhető – telefonbeszélgetés alapján készült:

Meddig elég a home made videó?

Manapság, az okostelefonok világában könnyen készíthetünk úgynevezett “home made” (értsd: otthon készített) videókat marketing vagy értékesítési céllal. Ezeket a videókat könnyen lehet felvenni, elkészíteni, bizonyos célokra megfelelő lehet: LIVE beszélgetés a követőkkel, bejelentkezés, személyes brandépítéssel kapcsolatos kulissza- vagy életkép videók, egy eseményről történő beköszönés.

Viszont ha egy komolyabb kampányt, termék- vagy cégbemutatót álmodsz meg mozgóképre, amit egy nagyobb tömeg fog látni, érdemes elgondolkozni azon, hogy profi segítségét kérj. Ez is egy befektetés, amivel nem minden nap kell számolnod, de sokat tehet hozzá a márkád megítéléséhez.

A videómarketinged alapján is megítélnek – hasonlóan a weboldalakhoz, landing (értékesítő) oldalakhoz – sokszor elriasztó lehet, ha nagyon amatőr hatása van.

Terjeszd!

Nyilván a videómarketinged nem fejeződik be ott, hogy felveszed a videódat, megvágod és kihelyezed a csatornádra. Persze a tartalom is generálhat virulenciát, organikus (amiért nem fizetsz) terjedést, megosztásokat, de Te is sokat tehetsz azért, hogy videóid vagy az azt tartalmazó csatornád több nézettséggel rendelkezzen.

Ilyenkor jön jól a marketingmixed többi eleme: az email aláírástól kezdve, a Skype vagy Instagram profilod leírásánán keresztül, a rendszeres hírleved, de még fizetett hirdetések is eszközei lehetnek annak a célnak, hogy a céllal elkészített videódat megnézzék.

Ez olyan, mint a weboldalad. Hiába van szép, drágán elkészített weboldalad, ha nem nézi meg senki. Nehéz lesz reális konverziót számolnod. A videómarketingnél is hasonló a helyzet. Sok videómegtekintés fogja eredményezni a közvetett érdeklődéseket, vásárlásokat.

Ennyit mára, hamarosan jövünk újabb videómarketing tippekkel – ezzel is segítve Neked, hogy videómarketinged ne ad-hoc, hanem valóban átgondolt stratégia mentén elvégzett marketing kiáramlás legyen. Láthatod Te is, hogy a videómarketinged egy részét garantáltan el tudod készíteni otthon, saját eszközökkel, viszont van, amikor profi segítségre van szükség. Ilyenkor látogass el https://uzleti.videologia.hu/legyen-uzleti-videod/ oldalra, vagy hívd fel Vajda Lacit és segítenek elkészíteni a következő Üzleti videódat.

Related Posts